Nyomtatás
2007. október 09., kedd 21:45

Palecian "Miss. Boxing" Judit

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Összeférhetetlennek ítélik meg legtöbben a fitneszt a küzdő sportokkal, főleg ha egy hölgyről van szó. Pedig erre az elmúlt években már Pesuth Rita is rácáfolt. Mindössze genetika, tehetség és annak maximális kiaknázása szükséges.

Judit voltaképpen szintén a küzdősportokban jeleskedett elsősorban.Tíz év kick-box pályafutását követően melyben többszörös nemzeti bajnoki címmel,sőt nemzetközi kupa győzelemmel és világkupa bronzéremmel is büszkélkedhet, Győry József csábítására átlépett a profi ökölvívók közegébe. Egy új miliőbe találta magát, mely kick-box múltjának köszönhetően nem volt teljesen idegen a számára.

Az eredmények nem várattak sokáig magukra. 2002.áprilisában a németországi Torgauban első világbajnoki címmérkőzésén könyörtelen vereséget mért német ellenfelére, ki már a harmadik menetben technikai KO áldozata lett, (hölgyeknél 10x2 perces menetekre van szabályozva a címmérkőzés) és Juditot első magyar hölgyként világbajnokká avatták. Címét 2003 augusztus végén az izraeli Hagar Smoulefeldel szenben megvédte. A mérkőzést Ózdon rendezték meg hazai közönség előtt, és Juditnak bizony végig kellett izzadnia a tíz menetet, egy buldog szívósságával megáldott ellenfelével szemben. Ám az ádáz küzdelem végén a Judit keze lendült a magasba, így címvédőként hagyhatta el a szorítót.

Hosszú kihagyás után visszatért "tettei színhelyére", a szorító varázslatos világába, és ha az anyagi háttér megteremtődik, december 20-án egy nagyszabású profi ökölvívó gála estéjén Kiskunfélegyházán egy új világbajnoki címért küzdhet. Boxmentes éveit sem töltötte meddő tétlenséggel, két ökölcsata között megpróbálkozott az emberközelibb testépítéssel és fitnesz formával. Jóllehet e téren nem gyűjtött be vílágbajnoki címet, eredményei tán mégis említésre méltóak, főként ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy mindössze kiegészítésként űzi az említett sportot. Tavasszal a Superbody kupán fitnesz formában a dobogó második fokára állhatott közvetlenül Pazsitka Tünde mögött, majd az Inferno trófeán testépítésben kupagyőztesként hagyhatta el a "kínpadot". Ezt követte Nagyváradon a Herkules Kupa melyen szintén testépítésben nemzetközi kupa ezüstérmes lett a nyílt kategóriában. Legnagyobb sikerét a szeptemberben megrendezett román testépítő bajnokságon könyvelhette el, melyen nemcsak súlycsoportjában (-55kg) győzött egyhangú pontozással korábbi bajnokokat utasítva maga mögé, de az abszolút győzelem is nevéhez fűződik.

Judit következő állomása a Bodysport kupa, melyre az ökölvívó címmérkőzéssel párhuzamosan készül. Nyílván a boxmérkőzés fontosabb szerepet játszik sport pályafutásában, ezért a Bodysport kupán való szereplése háttérbe szorul. A heti 4-5 boxedzés sajnos rengeteget lefaragott egyébként sem túl tömeges lábizomzatáról, mely mindig a kritikus testrésze volt Juditnak. Főleg szemből feltűnő e hiányossága. Bekódolt genetikai adottságai miatt nehezen tudunk ezen korigálni annak ellenére, hogy kemény lábedzést hajt végre és nagy mennyiségű szénhidrát szerepel étrendpalettáján. Sima hasán is finomítani kell még, mely remélhetőleg a versenyig sikerülni fog. Talán kar izmai, válla és háta legerősebb testrészei, melyekkel kevesebbet kell szenvednie a hajrában. A közelgő boxmérkőzése miatt melyre nagy erőket összpontosít nem aspirál aranyéremre a Bodysport kupán, (valószínüleg fitnesz formában indul) de ismervén a sport iránti afinítását borítékolható, hogy méltóan helytáll majd a Királyerdei Művelődési Ház színpadán is.

"múmia"
Megjelent: 431 alkalommal