Nyomtatás
2008. június 29., vasárnap 22:57

Szántai Dóri ajánlásával: Aktivita Night Protein

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A Night Protein az Activita új terméke, amely elsősorban lefekvés előtti étkezés helyettesítésére ill. étkezések közötti időszak áthidalására fejlesztettek ki.
A Night Protein mátrix 5 különböző legmagasabb minőségben előállított készítmény, amely tartalmaz ún. gyors ill. lassú felszívódású fehérjéket, valamint kiegészítették vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
A hidrolizált tejsavó peptidek leginkább bioaktív, s így nagyon hasznos formája a tejsavó fehérjék családjának. E forma előállítása különféle enzimekkel és más katalízist fokozó anyagokkal részlegesen bontják, így rövidebb peptidláncok keletkeznek. E termékek felszívódása gyakorlatilag tökéletes.
Egyéb Aktivita termékek
A tejsavó izolátum egy olyan izolálási eljárásokat takar melyekkel magasabb fehérje tartalom érhető el, alacsonyabb zsír és nátrium tartalom mellett és közel laktóz-mentes készítmények is előállíthatók, így emelve a kiegészítő fehérje tartalom %-os arányát.
A gyorsan felszívódó fehérjék harmadik tagja a tejsavó fehérje koncentrátum, amely magas biológiai értékkel rendelkezik.
Amit mindháromra tejsavó készítményről el lehet mondani, az az, hogy magas BCAA tartalommal és igen erős immunrendszer-erősítőhatással rendelkezik, amely elősegíti a gyors regenerálódást és megakadályozza az izom leépülését.
A tojásfehérje könnyen emészthető, laktózmentes, kiegyensúlyozott összetételű, kiemelkedő biológiai értékű és viszonylag közepesen gyors felszívódású fehérje.
A kazein a tejfehérje másik frakciója. A tej két fehérjefrakciója a kazein és a tejsavó eltérő bioaktív peptideket, és így merőben más fizikai tulajdonságot hordoznak. A legnagyobb különbség az emésztési ráta illetve a felszívódás gyorsasága. A tejsavófehérje gyorsan kiürül a gyomorból és jut a véráramba, míg a kazein egyfajta gélt képezve lassan halad végig az emésztőrendszeren és így lassan fokozatosan lép a keringésbe. A tejsavó fehérje tehát egy gyors, nagymérvű ám rövid aminosav beáramlást okoz, ám hozzávetőlegesen 120 perc múltán a kiindulási szintre esik a vérben keringő aminosav-szint. A kazein épp ellenkező tulajdonságokkal rendelkezik. Nem okoz hirtelen nagy mértékű aminosav beáramlást a véráramba, ugyanakkor alkalmas lehet egy alacsonyabb, de hosszabb távon is stabil aminosav-szint biztosítására, a véráramban keringő aminosav-szint még 7 óra múltán is emelkedett szintet mutat.
A kazein glutamin tartalma kiemelkedően magas és azt peptid formában tartalmazza, így a felszívódása, hasznosulása kiváló.
Tápértéke:
100 g 1 adag (30 g)
Fehérje 75,0 g 22,5 g
Zsír 4,0 g 1,2 g
Szénhidrát 0,0 g 0,0 g
Energia tartalom:
• 100g: 1423kJ/336kcal
• 1 adag (30 g): 426,9kJ/100,8kcal
A termék főbb jellemzői:
• Folyamatosan egyenletes aminosav ellátás
• Gyors erőnövekedés
• Maximális regenerálódás
• Immunrendszer támogatása
Fogyasztása: naponta 2-4 adag. Adagonként 2 dl vízben vagy tejben kikeverve, étkezések helyett, között illetve utolsó étkezésként fogyasztva.

                                                                Szántai Dóra
Megjelent: 492 alkalommal