Nyomtatás
2008. augusztus 02., szombat 20:23

Interjú Kozaróczy Tiborral

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Kozaróczy Tibor 2006-ban indult először versenyen, akkor megnyerte a Superbody Open kategóriáját, egy évre rá a Grand Prix-t, mellé a 2007-es Herkules kupát (-90 kg), a Bodysport-kupát (GP), Aréna-kupát (Abszolút), második lett a temesvári Szabadság-kupán , a Classic Florin Teodorescu-n és döntőbe jutott a Troffeo Due Torri-n ahol ez olyan testépítőknek nem sikerült, mint Remzső Ferenc vagy épp Molnár Péter...

Mikor kezdtél el edzeni?
Kb 12 éves koromban.
Mi motivál, hogy versenyezz?
Van egy mondás az élet hosszát nem a lélegzetvételek száma méri, hanem azon pillanatoké amikor a lélegzeted eláll. Ha valaki csinált végig egy komoly felkészülést, aminek a végén azt látja amit az elején elképzelt az tudja mi motivál.
Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
Nehéz erre válaszolni, mert valahol mindegyik kedves. Az elért forma alapján talán 2007 Trofeo Due Torri-ra.



Mondanál pár szót az edzésedről?
Testrészenként 4-6 gyakorlat, 4-5 szériával, szigorúan 8 fölötti ismétlésszámmal. A gyakorlatok kivitelezésére különös hangsúlyt fektetve.
Milyen elvek alapján táplálkozol?
A szokásos testépítő-étrend. Napi 1 kg csirke, 4 fehérje-turmix, szénhidrátnak, puffi rizs, zabpehely, édes-burgonya és persze zöldfélék.
Csalni szoktál a kajával?
Verseny felkészülés alatt egyáltalán nem. A verseny után van egy-két hét amikor kiélem magam.
Milyen táplálékkiegészítőket használsz?
Alap egy multivitamin és ásványi-anyag kiegészítő és egy tejsavó-fehérje izolátum, napi 4 turmixot fogyasztok el ami 50-60 gramm fehérjét jelent körönként. Emellé reggel, edzés után és lefekvés előtt 15-20 g Glutamin, edzés közben 20 g BCAA valamint edzés előtt és lefekvés előtt 3 g arginin. Ez az alap.
Hogy értékeled a 2007-es őszi verseny szezont?
A 2007-es öszi versenyek egy számomra extrém hosszú felkészülési terv részei. Az október 20-ai Bodysport Kupán sikerült megnyernem a Grand Prix kategóriát. A következő hétvégén a 27.-én Logoj-on rendezett versenyen második és a 28.-i Temesváron tartott Szabadságkupán szintén második helyett értem el. Ezt követően a november 3.-i Superbody-n a Grand Prix 1 kategóriában lettem első, és még mindig a hatása alatt vagyok. Olyan versenyzőkkel álltam egy színpadon és előztem meg, mint a román nehézsúlyú bajnok Costica Caileanu vagy Szakács Sándor.

A versenyeken rendkívül lepucolt, száraz fazont hoztál. Milyen speciális trükköket alkalmazol a versenyforma eléréséhez?
Erre nem igazán tudok semmilyen trükköt vagy fogást mondani. Ez nem titkos módszer és nem is genetika kérdése. A titok talán, annyi, hogy nem szabad normálisnak lenni. A felkészülés egy út amit végig kell járni, ahogy lépkedünk úgy alakul a cél is, minden lépés meghatározó abban ahogy ki fogunk nézni a színpadon, mindenki maga dönti el, hogy mennyit hajlandó áldozni a cél érdekében, de ne is várjon többet, mint amit megtesz érte. Ez gyötrelmesen hangzik, de ha az ember kellően nem normális akkor nem az. Az élet folyamatos változás és fejlődés, ez az élet minden területén így van. Van egy mondás, ha jól tudom, Pedro Almodovar: „Annál inkább vagy igazi önmagad, minél közelebb vagy ahhoz, akinek álmodtad magad!”



Ki segítenek a felkészülésben?
A családom, a szerelmem, edzőtársam és barátom Sára György, Frank János, Vida Zoltán és mindazok a barátok akik mellettem vannak és voltak. Olyan testépítőket van szerencsém barátomként tisztelni, mint Szakács Sándor, Major Zsolt, Lakatos Mihály vagy épp Molnár Zoltán, aki bár már nem versenyez, de e Guiness-rekordját még mindig jegyzik :)

Megjelent: 1836 alkalommal