Nyomtatás
2008. szeptember 09., kedd 23:52

Interjú Nagy Orsolya fitness Európa bajnokkal

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Mikor és miért kezdtél el edzeni?
Gyermekkorom óta rendszeresen sportolok, de a testépítéssel 1998-ban kezdtem el foglalkozni, egy vállsérülés kapcsán. Sokáig gyógytornára jártam, majd teremben végezhető gyakorlatokkal lehetett teljesen rendbe hozni a vállam...szóval viccesen akár mondhatnám, hogy orvosi előírásra kezdtem el ...és beleszerettem ebbe a sportágba.

Versenyezni Nánási Balázs, és Bogárdi István hatására kezdtem el, majd Palatinusz Tünde barátnőm, és edzőm segített a felkészülésben. Ezúton is szeretném megköszönni nekik, hogy elindultam ezen az úton.
Melyik volt a legelső versenyed?
Az első versenyemen még nem sikerült jó eredményt elérnem. 2002 tavaszán a Nestle Fitness Kupán IV.helyezést értem el, ami az akkori mezőnyben sokat jelentett számomra.

Mi motivál?
Az, hogy folyamatosan jobb és jobb legyek, mert mindig van hova fejlődni, és csiszolódni.
Milyen elvek alapján táplálkozol?
Odafigyelek a bevitt táplálék megfelelő minőségére, mennyiségére, a fehérje és szénhidrát arányára. Természetesen a versenyidőszakon kívül én is eszem azért ,nem épp "testépítő eledelnek" nevezhető ételeket...aki ismer, tudja szeretek enni,de tudni kell a mértéket megtartani.
Milyen edzésterv alapján készülsz?
A hiányosságok kiküszöbölésére koncentrálok a heti 5 napos edzéstervvel, és természetesen az aerob edzések sem hiányoznak a felkészülésemből.
Milyen táplálék-kiegészítőket használsz?
A Power Track cég táplálék kiegészítőivel készülök, mint pl: aminosavkapszulák, L-carnitin kapszula, Glutamin, tejsavó fehérjét tartalmazó turmix...

A versenyek után mit csinálsz?
Pihenek, regenerálódom, és élvezem az ételek sokféleségét, ízét, amit a versenydiéta alatt nem tehettem.
Versenyeken mindig nagyon szépen le vagy pucolva, van valami különleges módszered erre?
Sajnos azt kell mondanom, hogy erre nincs különleges módszer....egyszerűen be kell tartani a diétát, és az aerob edzéseket..
Kik segítenek a felkészülésben és a mindennapokban?
Szerencsére vannak, akikre számíthatok, és köszönöm nekik! Ők a barátaim, párom, családom, és nem utolsó sorban a Vida Fitness,ahol edzem, a Power Track cég, mint szponzor, és Koós Kata, aki az akrobatikai vénámat próbálja kihozni belőlem... !!.

További terveid?
A 2008-as versenyszezont minél jobb eredményekkel zárni.
Megjelent: 1159 alkalommal