Nyomtatás
2009. február 24., kedd 23:02

Mit tudunk az algákról?

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Egy korábbi írásunkban említést tettünk, hogy rövidesen részletesebben foglalkozunk az algákkal kapcsolatos témával, amelyet még napjainkban is a titokzatosság aurája övez annak ellenére, hogy planétánk legősibb lakójaként tartják számon.
Talán eljött az ideje, hogy behatóbban ismerjük meg mi sportolók is, ennek a misztikus élőlénynek rejtelmes életmódját, létfontosságú tulajdonságait. Lehet, hogy a testépítők számára egy roppant fontos forradalmi táplálékkiegészítő lehet a jövőben?! Az idő majd igazolja ezt a feltételezést. Vágjunk hát bele.
Bevezetés:

"Ahol alga van, ott élet van", állítják a tudósok. Bolygónk oxigén készletének 90%-át termelik, azaz kilencszer többet, mint az összes többi növény együttesen. Két fajtájuk áll különösen érdeklődésünk középpontjában.
Spirulina és a Chlorella
A spirulinát az egyik legalapvetőbb és legvitamindúsabb élelmiszerként tartják számon. Laikusok és élelmiszer tudósok egyaránt elragadtatva szemlélik ezt a parányi zöld erőművet, melynek tápanyag sűrűsége lenyűgöző. Hihetetlen mi mindent tartalmaz, ami egészségünk számára nélkülözhetetlen. És mindezt ráadásul gyógyszertanilag hasznos összetevőknek egyedülállóan kiegyensúlyozott arányával, és azoknak az emberi szervezeteknek gyakorolt összhatásával.
Ezek közé tartozik minden alapvető aminosav olyan jellemzőkkel, melyek éppen az emberi test igényeit képesek tökéletesen kielégíteni. Omega-zsírsav tartalmuk többszöröse annak, ami tengeri halakban található. A szervezet számára legfontosabb 12-féle vitamint, többek között az igen lényeges B12-t is tartalmazzák.

Ezen kívül a Spirulina akkora mennyiségben tartalmaz klorofillt, mint gyakorlatilag semmi más. Leszámítva persze a chlorellát, aminek klorofill tartalma magasabb, mint bármely más tápláléké. A Spirulina fogyasztók arról számolnak be, hogy nem csak iskolai, szakmai, vagy sportbeli teljesítményük javult, hanem ezzel egyidejűleg ellenálló képességük megsokszorozódott, emésztési zavaraik elmúltak, legtöbbjüknek a cukor háztartása is helyre állt. A szellem is nyer az ügyön, mivel a zöld „energia-étel” fokozza az agy teljesítményét. Érzékszerveink élesebben működnek, kiegyensúlyozottabbá válunk és koncentráció képességünk is fokozódik.

A Chlorella rendelkezik a szervezet méregtelenítésének figyelemre méltó képességével.
A nap, mint nap levegővel, vízzel, és különböző élelmiszerekkel magunkhoz vett káros anyagok eltávolításában segít. Ilyenek például az amalgám fogtömítésekben található nehézfémek, valamint a klórozott szénhidrogének, növényvédő és rovarirtó szerek. Ezek éppúgy megtalálhatóak a kolbászfélékben, a nyers húsban vagy a különféle felvágottakban, mint az ásványvízben, borban, sörben, valamint a gyümölcsökben, és a zöldségekben is.
A Chlorella gyakorlatilag begyűjti ezeket a nehézfémeket, és kivezeti ezeket a szervezetből. Ráadásul erre nem csak a bélrendszerben képes, hanem a vérkeringésben is, sőt olyan raktározó területeken, mint például a zsírszövetekben. Ezt a fajta „tehetségét” rendkívüli koncentrált klorofill, és pigment tartalmának, ill. a cellulóz tartalmú, erőteljes sejtfalának köszönheti.

Ezen utánozhatatlan méregtelenítő képességén kívül óriási a jelentősége annak a komoly B vitamin tartalomnak, mely többek között az aminosavak bélrendszerben történő felszívódását és azoknak a szervezet egészében történő szállítását segíti elő.
Támogatja az immunrendszert, gyorsítja a sebgyógyulást, szabályozza a bélműködést, gondoskodik a bélflóra egyensúlyáról, és segíti a máj működését.
A Chlorella alga széleskörű hatását a tudósok Chlorella Growth Factornak, röviden CG F-nek hívják.
Ezt a Chlorella több összetevőjének kombinációjából álló hatóanyagot eddig méltatlanul keveset tanulmányozták, noha az a tulajdonsága, hogy képes a rosszindulatú daganatok növekedésének lassítására, igazán figyelemreméltó. Röviden: a Chlorella a méregtelenítés szakértője. A Spirulina egyfajta energia löketként hat. Szegődjünk tehát ezeknek az apró, jelentéktelen algáknak a nyomába – és próbáljuk megérteni mitől ennyire egyedülállóak…

Foglaljuk össze:
A Chlorella és a Spirulina egy termékben történő kombinációja optimális tápanyag-felvételt biztosít. Először a Chlorella megtisztítja a sejteket, ezt követően a Spirulina ellátja azokat számos tápanyaggal.
Folytatjuk
                                                                                              "múmia"
Megjelent: 525 alkalommal