Nyomtatás
2009. augusztus 26., szerda 20:38

Az ESPN filmet készít Marion Jones életéről

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Marion Jones az ESPN sportcsatorna egy harminc filmből álló sporttörténeti sorozattal ünnepli a harmincadik születésnapját.
A 30 film egyike a megbukott amerikai sztáratléta, Marion Jones pályafutását mutatja majd be, a kezdetektől a csúcson át a bukásig. A készülő film rendezője John Singleton és a tervek szerint még idén bemutatják.


A Sydney-i Olimpián három arany- ( 100 m , 200 m , 4x400 m váltó) és két bronzérmet (4x100 m váltó és távol) szerzett Jones 2007-ben, ismerte el a New York-i kerületi bíróság előtt, hogy doppingszereket használt a Sydney-i Olimpia előtt.
Jones beismerő vallomása után visszaadta világbajnoki és olimpiai érmeit, majd a visszavonulását is bejelentette.


2008 januárban elítélték hamis tanúzásért, csekkhamisításért és tiltott szerekkel való visszaélésért, és a sportolónő le is töltötte hat hónapos börtönbüntetését.
"Nem voltam biztos benne, hogy újra szembe tudok-e nézni a történtekkeI, el tudom-e viselni újra a fájdalmat. De miután beszéltem John Singletonnal, úgy éreztem ez egy lehetőség a számomra, hogy elmondjam a történetemet és egy esély arra, hogy az emberek megértsék, mit miért tettem." - nyilatkozta a filmet beharangozó sajtótájékoztatón Marion Jones.

Marion Jones és a rendező Singleton elmondta az újságíróknak, hogy igen határozott saját véleménye van az ügyről. Singleton szerint felháborító, hogy míg Jones ekkora árat kényszerült fizetni a tetteiért, más hasonló vétséget elkövető sportolók büntetés nélkül megúszták. Ezzel együtt a rendező azt ígéri, hogy a film ("Marion Jones: Press Pause") nem fogja megszépíteni a valóságot.


Forrás: http://www.spikesmag.com/; http://latimesblogs.latimes.com/
Megjelent: 521 alkalommal