Nyomtatás
2009. december 10., csütörtök 12:05

Van ahol lehet-új elnök és elnökség Romániában

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
No nem miniszterelnöki választásra utalok, bár nemrégen az is megtörtént déli szomszédunk háza táján, hanem a Román Testépítő és Fitness Szövetség /F.R.C.F./ elnöki választást tartottak múlt hétvégén Bukarestben.
Huszti "Puiu" és Florin Teodorescu barátaink is részt vettek a nem éppenséggel botránymentes választási közgyűlésen, így hiteles forrásból számolhatunk be a választás menetéről.
Mintegy fél tucat aspiráns áhítozott az elnöki hivatal betöltésére, ezért két fordulós szavazásra volt szükség, hogy végleges döntés születhessen.
Volt ám sárdobálás, acsarkodás, egymásra mutogatás, míg a végeredmény megszületett.
Aztán jött a hideg zuhany a jelen vezetőség nyakába. Menniük kellett, bár foggal-körömmel ragaszkodtak a bársony székhez, de hát helyükben ki ne ezt tette volna?
A nemzeti-és nemzetközi testépítés két meghatározó alakja nyerte el a szavazók túlnyomó többségének bizalmát.
Két igazi veterán, kik a versenyzők reményei szerint valóban a sport, és a sportolók szolgálatába állnak majd,hiszen ők tudják legjobban mit jelent a versenysport.
Az új elnök:

És az új alelnök:

Cristian Mihailescu elnök, valamint Petru Ciorba alelnök, egykoron gyakran vetélytársak a színpadon, mindketten masters világbajnokok.
Egyébként korábban Mihailescu egy rövid ideig betöltötte már az elnöki tisztséget.
Teodorescu lelkes beszámolóját végighallgatva, saját drámánk illusztrálása gyanánt óva intettem, hogy az M.T.F.SZ. élén is egy kiváló versenyzői múlttal rendelkező vezér áll, és lám hová jutott a magyar testépítés.
Nem akartam illúzió romboló lenni, ezért nem lovagoltam tovább a magyarok kínjain, de magamban fájó nosztalgiával gondoltam a régi időkre, amikor a vezetőség még a sportolók érdekeit szolgálta, és amikor ez a testépítés még az a testépítés volt.
Következtetésként olybá tűnik, még van ahol betartják a választási szabályokat, és négyévente lehet elnökválasztást tartani.

"múmia"
Megjelent: 265 alkalommal