Nyomtatás
2011. január 21., péntek 22:14

Figyelem! A múmia még nem porladt szét!

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Bevezetésnek íme egy tanmese:
Mivel a skorpió nem tudott úszni, megkérte a békát, hogy vigye át a folyón a túlsó partra.
Nem tehetem, felelte a béka, félek,hogy megcsípsz, és mivel köztudottan halálos a csípésed, bizonyára elpusztulok.
Badarság lenne ezt tennem veled, válaszolta a skorpió, hiszen akkor én is vízbe fulladok, és épp ennek elkerülése érdekében kértelek meg, hogy vigyél át a folyón.
Esküszöm, hogy nem foglak bántani.
A béka erre a racionális válaszra, és az eskü tétel hatására, ráállt az alkura, hátára vette ádáz ellenségét, és elindult, hogy véghezvigye az irgalmas szamaritánus küldetését.
A folyó közepén azonban, ahol legmélyebb volt a víz, egy iszonyú égő fájdalmat érzett a hátában, és tudta, hogy az alattomos skorpió megszegte fennkölt esküjét, és ütött az órája.
Önzetlenül segítségedre siettem, hogy átjuss a túlsó partra, és bár figyelmeztettelek, azzal hálálod meg jótettemet, hogy gonoszul hátba döfsz? Ráadásul ostoba is vagy, hiszen mindketten odaveszünk.
Miért tetted ezt? Nem tehetek róla, válaszolta a skorpió. "A véremben van".

Előfordult már, hogy csatlakozni szándékoztam azon"jó akaróim"táborához, kik ilyen vagy olyan érveket felvonultatva leírtak, anyagi indoklás, exhibicionizmus vagy nárcisztikus hajlam, förtelmes, visszataszító fizikum...stb….megpróbáltak jobb belátásra bírni.
Természetesen én más okok miatt kacérkodtam a takarodó gondolatával; elsősorban anyagi okok, no meg a fiatal generációnak átadni a stafétát, hogy ne egy lerágott csont akadályozza a feltörekvő nemzedéket, az érvényesülés lehetőségében.
Aztán a skorpió válasza mindig győzött.

Ezúttal is ez történt. Amennyiben a pénztárcám nem szálkásodik velem szinkronban, teszem a dolgom a magam módján, ahogy eddig is tettem.
Vagyis elkezdem a készülést a tavaszi idényre, és amennyiben az anyagiak lehetővé teszik, véghez szeretném vinni elképzeléseimet, melyekről még túl korai lenne szónokolni.
Betervezett versenyek: Bodysport Kupa,Temesvár, Lugos /Teodorescu úr tavasszal is megrendezi a két népszerű nemzetközi versenyt/, W.B.P.F. verziójú eb. Melyet, Magyarországon rendeznek meg, N.A.C. világbajnokság Luxemburg, és ami még adódik.
Nehéz lenne megprognosztizálni milyen fazont sikerül összehoznom, de egy biztos, csak akkor indulok el, ha arra alkalmasnak és méltónak érzem a hozott formát.
Mindenesetre a kálvária mentálisan már elkezdődött.
Tudjátok? "a véremben van"!
"múmia"
Megjelent: 1056 alkalommal