Nyomtatás
2013. október 22., kedd 10:48

Újabb edző videó a Vida Fitnesz youtube csatornáján: antagonista váll-hát edzés

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Minden mozgásnak van egy ellentétes mozgása, és ezeket remekül lehet szettben edzeni, az intenzitás fokozására, illetve az edzésnapok sűrítésére.
Ebből nyilván kiderül, hogy elsősorban a formába hozásnál érdemes ezt az edzésmódszert alkalmazni.
Kohári Ricsi, és Plumbás Ádám edzéséről készítettünk egy edzésvideót, tíz nappal a Superbody előtt.
Videó megtekintése
Az antagonista edzés nem újdonság, már Sergio Oliva is alkalmazta ezt az edzésmódszert, 1969-ben, sikerrel.
A címben váll-hát edzés szerepel, ami nem pontos, valójában minden váll gyakorlat antagonista megfelelőjével edzünk szettben.

Azért adtam ezt a címet, mert a két erőnléti gyakorlat, a két felfelé nyomás két lehúzással van szettben, a többi gyakorlat nem erőnléti jellegű, ezért ha sarkosan akarjuk meghatározni, ez a legpontosabb.
Az antagonista edzés segítségével az edzés program 4 napra sűríthető, mell-hát ( pontosabban mell gyakorlatok és antagonistái, de a toló mozgásokat evező mozgásokkal edzzük szettben) láb-vádli, váll-hát, biceps-triceps.
Ezzel a módszerrel lényegesen fokozható az intenzitás, az izomzat intenzívebben terhelhető, ha a keringési rendszer bírja.
Kezdőknek felesleges így edzeni, inkább azoknak ajánlott, akiknek már megvan az izomtömege, szeretnék magukat formába hozni, és ezt az edzésmunkát hajlandóak egy diétával is összekötni.
Természetesen nem mindig ezt kell edzeni, szerencsére nálunk a géppark nagyon bőséges, gond nélkül tudjuk a gyakorlatokat variálni, a fő az, hogy az elv ne sérüljön.
Természetesen azt sem állítom, mindenkinek így kell edzeni, sokan vagyunk sokfélék, de egy próbát feltétlen megér.
Vida Zoltán
Megjelent: 746 alkalommal