Nyomtatás
2015. július 06., hétfő 22:44

Felkészülés az őszi idényre: Deák István

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Pistinek hosszú volt a tavaszi idény.
Jelenleg jól megérdemelt pihenő idejét tölti, ami persze nem azt jelenti, hogy nem jár edzeni, csak azt, hogy kicsit lazább edzéseket végez, és több szabadságot hagy magának az étkezésben.
Ehhez képest el kell ismerni, Pisti jó formában van, nem hízott el drasztikusan, csak annyira, mint a Frey Classic után.
Rövid egyeztetés után úgy döntöttünk, Pisti bevállal egy rövid őszi idényt, ami szeptember közepétől október végéig fog tartani.

A Pro Nutrition Grand Prix, a Herkules Trófea, a Bodysport Kupa, és a Superbody egészen bizonyos, és tervben van egy WBPF verseny is.
Október végétől egy hosszabb alapozási időszak következik, Pisti megpróbál felépíteni egy olyan fizikumot, ami tavasszal már elég lehet a felnőtt nemzetközi idényben.

Rövid távon az őszi versenyeken való szereplésre koncentrálunk, de ahogy véget ér az idény, azonnal elkezdjük az alapozást.
Pisti mentálisan még mindig nem elég erős, elkajálta a junior világbajnoki címét, ami elég fájdalmas, ha ezt így folytatja, nem lesz képes felnőni a felnőtt élmezőnyhöz.

A magyar élmezőny nagyon erős, talán a legerősebb Európában, remek genetikájú, céltudatos, rutinos versenyzőkkel kell majd megmérkőznie, ők nem fognak neki esélyt adni egy félre kajálással 3 héttel verseny előtt.
Pisti még soha nem hozott olyan definíciót, ami megfelelő lenne a felnőtt élmezőnyben, mert az hogy nem lóg ki a sorból, az azt jelenti, hogy hozza a kategória átlagát.

De az átlag az nem az elit.
Aki megelégszik az átlaggal, annak elég az, hogy nagyjából betart mindent, néha eszeget ezt azt, megfelelő képességek mellett az átlaghoz ez már elég.
De nem elég az elitbe jutáshoz.
Ahhoz ennél jóval több kell, arányban, izomérettségben, sőt méretben is.
Remélem, Pisti végre felnő a feladathoz, és kihozza magából a maximumot.
Vida Zoltán
Megjelent: 1122 alkalommal