Sziasztok Kedves blog olvasók!
Ígéretemhez képest sajnos nem volt túl sok időm arra, hogy foglalkozzak a blogommal, de most van egy szabad délelőttöm így egyből frissítek:)
Túl vagyok a felkészülés nagy részén, ám még csak most jön az utolsó 10 nap hajrája. Talán ez a legnehezebb rész, hisz minimálisra vesszük a szénhidrát bevitelt, az edzések számát és intenzitását viszont megpróbáljuk minél jobban növelni. Így heti 5ször van súlyzós edzésem. Az első nap hát, a második nap mell, a harmadik nap láb, a negyedik nap váll majd a végén az ötödik nap kar. A hát-mell-váll-kar napokon pedig reggelente kardió edzést is végzek has gyakorlatokkal.
Ez így most egy picit lehet soknak hangzik azoknak akik csak "hobbi" szinten edzenek, viszont az én helyzetemben teljesen más ugye a cél. Eddig is az időm nagy részét a teremben töltöttem. Az edzés mindig az első volt. Nem volt családi program, bulizás vagy egyszerűen csak lazsálás amíg nem értem végig a heti edzésemmel. Most viszont érezhetően minden szabad időm a teremben töltöm. Szó szerint ott kezdem a napom és ott is fejezem be.
Viszont nem érzem terhesnek a dolgot, sőt addig is lefoglalom magam és bár néha minden porcikám sajog, legalább addig sem az evésre gondolok:)
Mert bizony ez a dolog húzósabb része talán, az alacsony ch bevitel. Az utóbbi hetekben megtanultam visszatartani a lélegzetem mikor elmegyek egy gyors étterem vagy pékség mellett, becsukni a fülem mikor a kajálásról beszélnek, ill. becsukni a szemem mikor ételeket kellene lássak.

Néhány ismerősömnek a posztjait le is tiltottam fb-on, mert nem bírtam, hogy állandóan gyros tálakat, pizza szeleteket, vagy éppen csoportos kajálásokat láttam az adatlapján

De már nincs sok hátra , na meg persze a folyamatos fejlődés elég nagy motiváció. Ez azért tudja tartani az emberben a lelket. Éppen ez miatt (is) külön szedtem a súlyzós és kardió edzéseimet. Mikor kardiózok beöltözök mint egy eszkimó, hogy hatásosabban tudjak izzadni. Mikor a súlyzós edzésemet nyomom, akkor viszont megengedek magamnak egy kis lazaságot ilyen téren, hogy legalább a felső testem szabadabb legyen és így lássam, mennyivel szálkásabb vagyok napról napra, illetve lássam a kidagadó ereket a formásodó karokat ill. vállat. Ez hihetetlen nagy plusz erőt ad a diéta betartásához.
Na meg persze minden tükörben, kirakatban és ablakban megnézem magam ahol csak lehet:D
Lassan tehát véget ér a szenvedés, 8 nap múlva már ch töltés, aztán színpadra állhatok, életemben először mint fitness modell. Remélem minél többen ott lesztek a versenyemen és szurkoltok nekem;)