2007. szeptember 01., szombat 21:17

Beszámoló a 2007-es biatorbágyi fekvenyomó bajnokságról

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Ebben az évben ötödször rendezték meg biatorbágyon az amatőr fekvenyomó bajnokságot. A verseny fő szponzora a Forisz Kft. volt, a polgármesteri hivatal a művelődési központot ingyen bocsátotta a szervezők rendelkezésére.

A verseny fő szervezője Fehérvári László tizenötszörös fekvenyomó bajnok, többszörös magyar csúcstartó. Magyarországon a világbajnokság előtt ő nyomott elsőként 250 kg-ot, sajnos izomhúzódást kapott, és sérülten a vb.-én „csak 220 kg” teljesített, így hetedik lett. Ha nem sérül le, 250 kg-al világbajnok lett volna!
A verseny szervezése, hangulata, rendkívül jó volt, a légkör baráti. Mai, haszon orientált világunkban, jó érzés egy ilyen példát látni, mint Fehérvári Laci, aki anyagi érdekektől mentesen, sportszeretetből minden évben megrendezi ezt a versenyt. Laci, gratulálok! A versenyen fellépet Kozaróczy Tibor nemzetközi bajnok, és Major Zsolt WABBA EB ötödik testépítő, a Vida Fitness versenyzői, szintén sportszeretetből. Major Zsolt úgy döntött, ha már itt van, indul nyomásban is, meg is nyerte a 80kg alatti kategóriát.

A súlykategóriák gyöztesei:

70kg-ban: Deli Norbert 162.5 kg

80 kg-ban: Major Zsolt 160 kg (Vida fitness)

90 kg-ban: Zoboki Zsolt 170 kg

100 kg-ban: Géresi Péter 200 kg (Vida fitness)

110 kg-ban: Kerper Attila 155 kg

125 kg-ban: Szabó Emil 225 kg

+125 kg-ban: Havai Viktor 205 kg

A részletes eredmény listát láthatjátok a www.fekvenyomobajnoksag.hu weboldalon! A többi kategória győztes sportoló klubját azért nem közöltük le, mert a jegyzőkönyvben nem szerepelt. Minden résztvevő sportolónak szívből gratulálunk! Én személy szerint főleg örülök az ilyen amatőr versenyeknek, mert sajnos a nem amatőr fekvenyomás, egyre inkább a nyomó ruhák versenye lett. Akinek több pénze van, jobb ruhát vesz, előnybe kerül azzal szemben, akinek nincs. Ez így egyértelműbb! Nem a ruha dönt! Laci sok sikert a versenyhez jövőre is! Mi is ott leszünk!

Képek

Vida Zoltán
Megjelent: 7562 alkalommal