2007. szeptember 30., vasárnap 01:00

Bevezető az edzéstervek használatához

Írta:
Ha figyelmesen tanulmányozzátok az edzés rovatot, látható hogy az alap szintű kondicionálástól kezdve, a magas szintű, haladó edzésig minden edzésterv megtalálható.
Fontos, hogy mindig edzettségünknek megfelelő tervet válasszunk, ne ugorjuk át a lépcső fokokat.
Az edzéstervekbe több év gyakorlati tapasztalatát sűrítettem, ezeknek a programoknak a segítségével több testépítőből lett magyar, illetve nemzetközi bajnok.
Persze nem azt állítom, hogy csak így jó, csak azt mondom, hogy nagyon sok embernél bevált szisztéma.
Néhány, leggyakoribb hiba, amit hosszú évek alatt az edzőteremben észleltem.
2007. szeptember 29., szombat 23:45

Edzés videók a Bodysporton!

Írta:

Ígéretünknek megfelelően, bemutatjuk az öt fő izomcsoport edzését, hogy a gyakorlatok helyes végrehajtását minél több sportoló láthassa, és útmutatást, kedvet kapjon az edzéshez.

Elsőként a mellizom edzését mutatjuk be.
Mell izom edzése

 

Természetesen nem minden gyakorlatot mutatunk be, később talán erre is sor kerül, inkább egy teljes edzést végzünk, jól feléapített elvek szerint.

Nyilván nem azt állítom, hogy csak ezek a gyakorlatok léteznek, hiszen az elvek figyelembe vételével a gyakorlatok variálhatók, a lényeg a gyakorlatok kivitelezésén, és az edzés felépítésén van.

 

Tehát ami a lényeg, az edzést mindig megfelelő bemelegítés előzze meg! A súlyzós edzést magas ismétlésekkel kezdjük, majd ahogy a súlyt növeljük, az ismétlési szám csökken, a pihenő idő nő. Tömegnöveléskor legalább nyolc ismétlést végezzünk. Nyilván teljesen kezdők ne másolják le ezt az edzést, hiszen nekik nincs szükségük hat gyakorlatra egy izomcsoportra.

 

Tehát az edzés elvi felépítése: mivel a felső mellizmok nehezebben fejlődnek, így ezzel kezdünk. Ferdenyomás ingás gépen, erő gyakorlat, kiválóan fejleszti a felső mell izmokat. Bemelegítés után két nyolcas ismétlés, nehézsúllyal. Fekve nyomás, szintén erő gyakorlat, alap gyakorlat a mellizom fejlesztésére. Bemelegítés után kétszer nyolc ismétlés, nehézsúllyal. Erő gyakorlatoknál a pihenési idő mindig teljes! Ingás gépen végzett összenyomás, felső és a belső mellizmokra. Bemelegítés után két sorozat, 8-10-es ismétlés.

 

Tárogatás padon, tízes ismétlések, rövid pihenő idővel, nyújtó, izoláló gyakorlat. Nyújtott karú lehúzás gépen, szintén rövid pihenővel, tízes ismétléssel.

 

Az utolsó gyakorlat három sorozat karos összehúzó gépen, legalább tizenkettes ismétléssel, rövid pihenő idővel. Kiváló izoláló gyakorlat az edzés végén. A gyakorlatokat Sára Fráter György, Kozaróczy B.D. Tibor mutatja be, az operatőrünk Lakatos Múmia Mihály volt.

Vida Zoltán
2013. március 17., vasárnap 20:11

Lábizom centrikus, hat napos edzésterv

Írta:
Ez a program haladó testépítőknek készült, alapozási időszakra.
A lábizmok felhozása a cél, miként a címben is szerepel.
A program lényege, a lábat heti kétszer, egy erős, és egy átmozgató edzéssel edzzük.
A karizmait is kétszer edzzük, a hát edzés után, és a mell edzés után is végzünk néhány átmozgató sorozatot a biceps, illetőleg a triceps izmokra, ezen felül pedig csinálunk egy teljes kar edzést is, önálló napon, szuper szettben.
Fontos a pozitív kalória mérleg, ugyanis az alkati hiányosságok negatív kalória mérleg mellett nem javíthatók.
Íme, egy lehetséges alternatíva, a láb, és a kar izmok felhozására:
Hat napos, láb centrikus edzésterv

A lábizmok edzése a leg energia igényesebb edzés, rendkívül fárasztó.
Sok kezdő, sőt haladó testépítő elhanyagolja, nem szereti, pedig az általános edzettséget is remekül fejleszti. Arról nem is beszélve, megfelelő lábizmok nélkül elképzelhetetlen a versenyzés, és látványnak sem szép a felsőtesthez képest aránytalan lábizomzat.
Videó megtekintése
1. oldal / 14

Edzés Videók

Jasztrab Katalin - Formába hozó női lábedzés @ Vida Fitness

Kormány Misi - alapozó edzés, kar

Jasztrab Katalin - Formába hozó hátedzés @ Vida Fitness

Kormány Misi - mell / hátedzés

Női comb, vádli, fenék edzés @ Vida Fitness

Antagoinista Szett Edzés / Bicepsz-Tricepsz @ Vida Fitness

Mell-gépek helyes használata

Kövess Minket!

Bodysport Bodysport Bodysport Bodysport Bodysport Bodysport