2008. január 09., szerda 20:02

Vida Fitness – amilyennek, egy edzőteremnek lennie kell...

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Megtalálni azt a termet, ahol nemcsak el tudjuk végezni mindennapi edzéseinket, de mindezt úgy, hogy közben kellemesen is érezzük magunkat, sokszor nem könnyű, mégis alapvető jelentőségű az olyan hosszú távú tervek megvalósításában, mint egy szebb és izmosabb test építése. A testépítés, testszépítés, alakformálás, legyen az bármilyen szintű, irányú, egyfajta életmódot követel, melynek mindennapi eleme az edzőterem, ahol heti jó néhány órát töltünk. Ha mindezt nem kellemes, hanem számunkra bármely téren nyomasztó környezetben tesszük, akkor e célok elérése érdekében vívott harcban, könnyen elbukhatunk.
Én ezt a helyet a Vida Fitnessben találtam meg. Most megpróbálom összeszedni, hogy miért.
képek a galériában
Az első a felszereltség. Rengeteg teremben edzettem már szerte az országban, és azt gondolom, egy kezemen meg tudom számolni hány terem, ami funkciójának megfelelően lett felszerelve. Ősi testépítő dogma az, hogy nagy izmok a szabadsúlyok alatt nőnek. Ez részben igaz, részben pedig nem. És ezt a kettősséget egy fitness terem berendezésének is tükröznie kell. Ez volt az első, ami a Vida Fitnessben megfogott, ezért kezdtem el itt edzeni.
A két véglet egyike a hard-core termek világa, nehéz vasak és minimális számú gép. Sokan, köztük Én is így kezdtem, és ez a hangulat, a mai napig felvillanyoz, de egy szint után ez nem elég. Sokan állítják az ellenkezőjét, példákat felhozva, de ha a nehéz szabadsúlyok lennének a garanciái a nagy izmoknak, akkor a súlyemelők lennének a legizmosabb sportolók. Ez azonban nem így van! Mára már rengeteg olyan gép van, ami olyan terhelés-görbét biztosít, amit szabadsúllyal nem, vagy csak komoly sérülés veszély árán tudsz produkálni. És ezek a gépek hatalmas előnyt jelenthetnek. Nem csupán sérülésveszély nélkül, alkalmazhatsz nagy terheléseket, de olyan szögből is meg tudsz dolgoztatni izmokat, amiket máshogy lehetetlenség lenne.
A másik véglet napjaink „wellness” termei, a legmodernebb gépekkel felszerelve. Néha azt sem tudja az ember, melyik az eleje és a hátulja, hova üljön, vagy álljon, rajta vagy épp benne. Minden izomra, és mozgásra külön gép, és ennek nyomán úgy vélik, a súlyzókra már semmi szükség. Az ilyen termek jók, csak nem azoknak, aki komolyan szeretnék venni e sportot. A megoldás egyszerűnek tűnik, ám úgy fest mégsem magától értetődő, így egy terem „szakmaiságát” nagyon jól tükrözi, a berendezés minősége.
A második a szakmai irányítás. A felszereltség miatt kezdtem a Vida Fitnessben edzeni, és a szakmai háttér miatt ragadtam itt meg. Azt gondolom Vida Zoltán neve, mellé nem kell kommentár, amit Én elértem azt neki köszönhetem, és még számos olyan bajnok, mint Földi Zoltán, Magos István, vagy épp Rischák Éva.
A harmadik a hangulat. Ez alapvető, és számomra kettős. Egyfelől barátságos és családias, olyan, hogy egy először edzeni kezdőnek se legyen kisebbségi érzése. Másfelől legyen motiváló. Olyan testépítő bajnokokkal együtt edzeni, mint Llave Alex, Sára György, Pál Mónika, hegyeket mozgató motivációt tud adni. Látni Major Zsoltot, Gyöngyösi Rolandot, vagy épp Pengő Tamást, edzeni persze nem csak motiváló, de sokszor nagyon is tanulságos tud lenni.

A negyedik az „egyebek”. És ide zsúfoljunk be mindent, mint az infra-szauna és szolárium, a futópadokkal, taposókkal, elliptikus gépekkel teli kardió-park, nagy és tágas öltözők, és persze a légkondicionált, hatalmas és világos edzőteremi rész, ahol nem üti egyik gép a másikat, nincs nyomasztó zsúfoltság, és mégis olyan mennyiségű pad, gép és súly, amivel ma hazánkban vajmi kevés terem büszkélkedhet.

Cím: XI. Fehérvári út 87. III. em.
Telefon: (1) 205-57-13; Telefon (mobil): +36 30 575 9355
Honlap: www.vidafitness.hu
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nyitva tartás: Hétfőtől - Péntekig: 8-22-ig Szombaton: 9-14-ig Vasárnap: 13-16-ig

Megjelent: 1015 alkalommal