2008. június 05., csütörtök 11:57

Szuper Kupa, Szeghalom, ahogy én láttam...

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Tehát ez egy személyes vélemény, a saját benyomásaim. Mindenki, aki ott volt, gondolom van saját véleménye, inkább szakmai értékelés a részemről, a versenyzőkről és a rendezvény lebonyolításáról.
A versenyzők létszámára, felkészültségére, úgy érzem nem lehet panasz. Népes és jól felkészült gárda gyűlt össze a Szeghalmi művelődési ház színpadán.
Képek a versenyről
A lebonyolítás szerintem teljesen zökkenő mentesen zajlott. A helyi rendezők jól felkészültek a feladatra, olyan profi felvezető bíró segítette a munkámat, mint Balogh László többszörös magyarbajnok testépítő.
A bírói kar csak nemzetközi, és első osztályú bírókból állt, nem rabolták az időt felesleges összevetésekkel, csak a kritikus helyezések eldöntésénél éltek kihívási jogukkal.
És most a benyomásaim, kategóriánként.
Junior férfi testépítésben két induló volt, mindkettő jól felkészült. A bajnok jogosan, Nagy Szabolcs, minden tekintetben jobb volt, mint ellenfele, Csukat Ludovik.
Masters férfi testépítésben népes, jól felkészült mezőny gyűlt össze. A bajnok Lakatos Múmia Mihály, Infernó Győr, nem meglepő módon főleg szárazságban magasodott a mezőny fölé.
Második Medek Tibor, Fitness 2000, élete legjobb formáját hozva, ő Portugáliában is indul a W.A.B.B.A. E.B.-on.
Harmadik lett Sére Sándor, nagyon jó arányok, masszív izomtömeg, kicsit a kidolgozásán javít, a Herkules Kupán meglepetést okozhat.
Negyedik, a 62 éves, örök ifjú Kántor Jenő, kiváló fizikumban versenyzett, megtiszteltetés, hogy indult nálunk.
Testépítés, -168 cm alatti kategória. A bajnok Major Zsolt, Vida Fitness. Zsolti arányaiban volt jobb, mint nagy ellenfele, Barkóczy Tamás. Kidolgozásban nagyjából egyformák voltak, Tamás méreteiben valamivel nagyobb. Lakatos Múmia Mihály kidolgozásban felvette a versenyt a fiatalokkal, méretben valamivel kisebbnek tűnt, így harmadik helyezése megérdemelt.
Testépítés, -178 cm alatti kategória. A bajnok La Llave Alex, Vida Fitness. Tökéletes arányok, megfelelő szárazság.
Második Nagy Levente, egyéni induló, felül meggyőző tömeg, szárazság, a lábai viszont nincsenek arányban a felsőtestével. Harmadik helyezett Zombori László, Fitness 2000. Laci klasszikus testépítésre készül, a W.A.B.B.A. E.B. is ebben a kategóriában indul. Arányaiban, kidolgozásában jó volt, méreteiben elmaradt az első kettőtől.
Negyedik lett Eszteró Zsolt, Eszteró Team, véleményem szerint még száradnia kell, gondolom a N.A.B.B.A. E.B. –ra időzíti a csúcsformát, ahol Balla Ivettel párosban is indul.
Testépítés, +178 cm kategória. A bajnok Sára Fráter György, Vida Fitness. Győzelme teljesen egyértelmű. Második lett Nyakas Sándor, egyéni induló. Harmadik Leonárd László, Vida Fitness.
Fitness modell, népes mezőny, a bajnok Gotlóz Zsuzsa, Vida Fitness. Harmonikus arányok, ideális kidolgozás. Második Kacsó Blanka, szintén jó arányok, érzésem szerint picit szárazabban szorongathatta volna a bajnokot.
Harmadik Benedek Nikolett, jó definíció, derékon alul nagyon jó, a felső testtömegén kell javítania, és igazi elit modell lehet.
Fitness forma, a bajnok Nagy Orsolya. Kiemelkedett a mezőnyből. Második Molnár Dóra, egy ponttal megelőzte a harmadik helyezett Máté Szilviát. Érzésem szerint Szilvi volt a második, de pontozásos sport, én így éreztem volna igazságosnak.
Női testépítés. A bajnok Balla Ivett, Eszteró Team. Második Pál Móni, Vida Fitness. A két lány szoros csatát vívott, a kötelezők, és az alapfordulatok után egyenlően álltak. A szabadon választott Balla Ivett mellett döntött. Kis különbséggel veszíteni mindig fájdalmas. Két hét múlva, Nagyváradon lesz a Herkules Kupa, nemzetközi verseny. Móni szeretne Ivettől egy visszavágót kérni, nemzetközi bírók előtt. Harmadik lett Magyarosi Judit.
Fitness body, a bajnok Gróf Brigitta, egyértelműen. A hétvégi W.A.B.B.A. E.B. megnyerésére készül, esélyeshez méltón versenyzett.
Második helyezett Torma Krisztina, Vida Fitness. Kriszti a hétvégi I.F.B.B. fitness forma E.B.-ra készül, 17 évesen nagyon jó formát mutatott.
Harmadik lett Samson Roxána, egyéni induló.
Abszolút testépítőbajnok La Llave Alex, Vida Fitness. Minden versenyzőnek gratulál a bodysport.hu csapata! Köszönet a szpozoroknak, akik támogatták a versenyt, a Szeghalmi önkormányzatnak, a helyi sportegyesületnek, a Naturest Bestnek, a Power Tracknek, a Peak Performacenak, az Extrém Fittnek, a Gym Magazinnak.

Vida Zoltán
Megjelent: 216 alkalommal