2008. június 10., kedd 12:38

W.A.B.B.A. E.B. 2008, Portugália

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Szenzációs magyar siker a W.A.B.B.A. E.B.-on! A magyar csapat nyerte a csapatversenyt, amire még nem volt példa!
Néhány észrevétel a versenyről. A szállás, nagyon rendben, négy csillagos hotel a tengerparton. A verseny színhelye, szintén profi, színpad, nézőtér, minden rendben.
És ami a lényeg, a verseny nagyon színvonalas volt, reális eredményekkel.
Képek a versenyről
És most a siker részeseiről, kategóriánként. Masters testépítésben 50 év felett harmadik lett Medek Tibor, a Fitness 2000 versenyzője. Tibi talán a legszárazabb volt, érzésem szerint egy helyezéssel előrébb is végezhetett volna.
Klasszikus testépítésben a verseny győztese Zombori László, Fitness 2000! Laci teljesen megérdemelten nyert, főleg kidolgozásában, arányaiban magasodott a mezőny fölé.
Női fitnessben rögtön látszott, a két magyar lány kimagasodik a mezőnyből. Végül Nagy Orsolya nyert, második lett Gróf Brigitta. Szoros verseny volt, két magyar lány közt, ami végül Orsi győzelmével zárult. Mindkét lánynak gratulálunk!
Férfi testépítés, - 168 cm kategória. Barkóczy Tamás érzésem szerint kicsit túl töltött, és nagyon erős mezőnyt fogott ki. Végül nyolcadik lett, ami kicsit túlzás, ennél előrébb lett volna a helye.
Férfi testépítés, -178 cm kategória. A bajnok La Llave Alex, Vida Fitness. Alex tökéletes arányaival, éles kidolgozásával uralta a mezőnyt. Győzelme teljesen megérdemelt.
Férfi testépítés, +178 cm kategória. A győztes Sára Fráter György, Vida Fitness. Gyuri és egy orosz versenyző kiemelkedett a kategória mezőnyéből. A jobb arányok, és a nagyobb lábtömeg Gyuri mellett döntött, megérdemelten lett bajnok.
Abszolút bajnokválasztásnál, a két magyar közt dőlt el a cím sorsa, csak külföldi bírók előtt.
A bírók Alexet látták jobbnak, így ő lett az E.B. abszolút bajnoka. Felajánlották a profi kártyát is, amit közös megegyezéssel nem fogadtunk el.
Minden versenyzőnek, edzőnek gratulálunk, aki részese volt ennek a hatalmas sikernek.
Pintér Ferenc, a delegáció vezetője, nagyon sportszerűen, nekem adta a csapatbajnoki trófeát, mivel versenyzőim nagyobb arányban járultak hozzá a csapat győzelméhez.
Sportszerű gesztusa a régi időket idézte, megbecsülését őszintén köszönöm.
Videók és további képek feltöltése hamarosan!

Vida Zoltán
Megjelent: 146 alkalommal