2009. április 28., kedd 21:59

Interjú Légrádi Andrea fitness forma fersenyzővel

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Andrea nagyon tehetséges versenyző. Pár évet külföldön élt, így itthon nem versenyzett. A tavaszi idényben azonban visszatér. A képek 2007-ben készültek, hogy most milyen formában van, maradjon meglepetés.
B.S.
Mióta edzel?
L.A.
Szinte mióta az eszemet tudom. Hála Anyukámnak Testnevelés tagozatos Általános Iskolába íratott, így már 8 éves koromtól kötelező volt egy választott sportág heti 3 alkalommal való gyakorlása.
Igaz, akkor én az atlétikát választottam a futás miatt, amit imádtam, meg akkor még azt hittem attól olyan izmos leszek, mint az olimpiai rövidtáv futónők.
Ha nem is lettem olyan izmos tőle, de az alapjaimat megadta.
Középiskolában kezdtem kombinálni a súlyzós edzéssel, és suli után csak ennél maradtam így röviden 20 éve sportolok és kb. 2002 óta 7 éve csak súlyzózom.

B.S.
Mikor kezdted a versenyzést?
L.A.
Hu, az azt hiszem 2004 májusában volt, egy magyar kupa itt 5.lettem. De azóta minden versenyen vagy megtartottam a helyezésem, vagy előrébb kerültem egy helyezéssel, így az egyik célom ezt folytatni tovább!

B.S.
 Legjobb és legrosszabb élményed amióta versenyzek?
L.A.
Ez pont egyszerre volt, vagyis egy napon megrendezett versenyek alkalmával, amikor az olaszországi duetorri versenyre készültem.
Az volt eddigi legnehezebb felkészülésem, ahol a legtöbbet készültem, edzettem, diétáztam.
Akkor a felkészülés alatt azt hittem kipurcanok, mire a versenyre kerül a sor, és így visszagondolva nem is tudom, hogy csináltam végig , de ott voltam a versenyen életem eddigi szerintem legjobb formájában, és egy talán félreértés miatt nem akartak a kategóriámban indítani, mert túl szálkás lettem.
Azt mondták egyek, és ne feszítsek a színpadon.
De azt a szenvedést, amit átéltem a felkészülésem alatt, nem azért szenvedtem végig, hogy a cél előtt bekajáljak, és ne feszítsek a színpadon, nem azért dolgoztam annyit a testemen.
Na mindegy, a legjobb formámban természetesen kipontoztak a kategóriámból, így ez volt a legnagyobb csalódásom, de magamnak nyertem, mert tényleg életem legjobb formámban versenyeztem. A legjobb élmény szintén az nap ért, mert igaz olasz színekben indultam, így új arc voltam és felfigyelt rám a W.A.B.B.A. elnöke, és megkért, hogy induljak a délutáni vb. Válogatón, mert neki tetszik a formám, és ott a 30 év alatti kategóriában 2. lettem.
Talán erre az eredményemre vagyok a legbüszkébb.
 
B.S.
Milyen versenyeken indulsz idén?
L.A.
Én nem szeretem elkiabálni a terveimet, mert bármikor közbejöhet valami, ami megakadályozhat a versenyzésben. De a tavaszi idényre három versenyt terveztem, amire készülök. Sok támogatást, és segítséget kapok főleg a barátomtól, és ha valaki nagyon kíváncsi, kövessen figyelemmel!
Távlati tervem még mindig ugyan az, mint amikor elkezdtem versenyezni, hogy egy „nagyon neves” versenyen elindulhassak, ahol kevés magyar, hogy felfigyeljenek ránk, és még jobban megismerjék kis magyar hazánk nagy sportolóit!
B.S.
Köszönjük az interjút, és sok sikert kívánunk Neked!
Megjelent: 764 alkalommal