2009. augusztus 21., péntek 22:38

Aubeli Ottó nyert első meccsén MMA-ban!

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Az augusztus 19-én megrendezett Shield Security K-1 Magyar Nagydíjon Aubéli Ottó megszerezte első MMA győzelmét, miután lekopogtatta a pankrátor Hubert Lemmerert.
Aubéli Ottó korábbi eredményeit birkózásban érte el, ami nagyon jó alap a legkeményebb szabályrendszerhez, az MMA-hoz.
A bemutatkozó mérkőzésre Sztraka Mihály és Nagy Tibor segítette felkészülését. Ottó elszántan és rendkívül motiváltan érkezett Debrecenbe, ahol az első menetben feladásra kényszerítette az osztrák pankrátort, Hubert Lemmerert.
A meccs előtt Ottó nyilatkozott a K 1. hu weblapnak, az interjút teljes egészében közöljük.
A mérkőzés után volt szerencsém beszélni Vele, elmondta, ellenfele lábra menéssel kísérletezett, de Ő lezárta a fejét, majd lábkulcs, karfeszítés, lekopogás következett, ebben a sorrendben.
Szeptember közepétől Ottó ismét a birkózó szőnyegen bizonyít, hisz Németországban érvényes szerződése van.

Tehát az Ottóval készült interjú a meccs előtt:
- Kihívás számomra az MMA, szeretném itt is letesztelni magam – érkezett a válasz Aubéli Ottótól a műfajváltást firtató kérdésre. – A pekingi olimpia után befejeztem a birkózást, s elkezdtem lejárni Dévényi András két danos kyo karate mesterhez edzeni, ő javasolta, ha van kedvem, próbáljam ki magam a vegyes harcművészetben is.
Sztraka Mihálynál a dzsicut sajátítom el, január óta, napi edzésekkel, célirányosan készülök.

A számtalan birkózó világversenyen az országot sikeresen képviselő Aubélin hajókötélnyi izmok igazolják vissza a több mint két évtizedes tréningek hatékonyságát, azt hihetné az ember, egy ilyen edzett fickót semmilyen küzdősport edzésen nem érhet meglepetés.
Ám a karate és dzsicu gyakorlások az első időkben komoly próba elé állították.

- Megszenvedtem rendesen, különösen a rúgások elsajátítása volt nehéz. Az első másfél hónap nagyon kemény volt, hiszen a birkózásban más izomcsoportokat kellett használni.
De most már minden rendben, úgy érzem, jól haladok a rúgások, ütések gyakorlása terén – fogalmazott az egykori nehézsúlyú birkózóválogatott, aki az edzőtárs, a hajdúsági gála K-1 Nagydíján fellépő Nagy Tibor „jóvoltából” túl van már a beavatáson, a szpárringok során megkapta első füleseit.
Nagy traumát persze nem okozott számára, korábban a fogáskeresésénél, a szőnyegen is szembesült már néhány öklössel, a fejelésekről nem is beszélve. Szóval fel kell kötnie azt a bizonyos fehérneműt annak, aki Aubélit le akarja teríteni.

A 34 éves sportember kijelentette, nem eseti jelleggel áll a „kiskesztyűs” bunyóhoz, a debreceni bemutatkozás után még jónéhány ütközetet tervez, s ha ezeket sikerrel abszolválja, szeretné Japánban, egy rangos ellenféllel szemben kipróbálni magát.
Az esélye megvan rá, a szőnyegről hozott technika, fanatizmus, valamint a becsülettel elvégzett karate és dzsicu tréningek bizakodásra adnak okot.
Arról nem beszélve, hogy a világversenyeken szerzett medálok, valamint az olimpiai részvétel jó ajánlólevél a távol-keleti ország mérkőzésszervezői felé. Japánban ikonként tekintenek a sikeres küzdősportolókra, s a respekt kijár a külföldieknek is.

- A birkózásnak köszönhetően kellő meccsrutinnal rendelkezem ahhoz, hogy augusztus 19-én, Debrecenben ne lámpalázzal lépjek szorítóba. Természetesen, mivel egy számomra teljesen új sportágban próbálom ki magam, kíváncsisággal teli várakozás, egészséges drukk azért van bennem.
Aubeli Ottó
A bemutatkozás tehát sikerült, és lesz folytatás is, a Német bajnokság után Ottó továbbra is indulni fog ehhez hasonló gálákon is.
Vida Zoltán
Megjelent: 2476 alkalommal