2010. július 27., kedd 22:16

Interjú Torma Kriszti fitness versenyzővel

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A házi verseny után néhány nemzetközi szintű versenyzőt is megkérdeztünk terveikről, készülésük módjáról. Elsőként Torma Kriszti fitness versenyzőt, aki tavasszal ötödik lett a NAC világbakjnokságon. Lássuk jövőbeni terveit!

Tervezed az indulásod az őszi szezonban, és milyen versenyeken szeretnél indulni?
Igen, tervezem... Itthoni versenyek közül a Bodysport és Superbody mindeképpen tervben van. A külföldiek közül pedig a NAC universum a leglényegesebb verseny számomra. Még képlékeny, időponttól és pesze helyszíntől (anyagikatól) függően indulok külföldi pénzdíjas versenyeken.


Mennyi idő kell ahhoz, hogy csúcsformába kerülj?
Szerencsére idén nem engedtem el annyira a súlyomat, mint tavaly.Akkor nagyon sokáig kellett diétáznom (18 hét) és még így sem sikerült azt kihoznom magamból, amire egyébként képes vagyok.Most egy jóval szárazabb formát szeretnék mutatni, de a diétámat most sem tervezem rövidre...A NAC universumra szeretném a csúcsformát időzíteni (addig 19 hetet fogok diétázni), de már egy hónappal ez előtt a verseny előtt is színpadképesnek kell lennem, hiszen hazai versenyeken is szeretném megmérettetni magamat.

Ebből mennyi az alapozás, és mennyi idő kell a szálkásításra?
Alapozás nekem tulajdonképpen a két szezon közti egy hónap pihenő.Ami természetesen nem azt jelenti, hogy nem edzem, csupán annyit, hogy ilyenkor engedek enni magamnak gyümölcsöt meg tejtermékeket.A diéta az első verseny előtt 12 héttel és az utolsó előtt 19 héttel kezdődött.


Van-e valami speciális a diátádban?
Nem hinném, hogy speciális. Kevés szénhidrát, magasabb fehérjebevitel, sok kardió, tehát, ahogy diétázni kell..:-) Talán annyi speciális van benne, hogy a szénhidrát és fehérje étkezéseket különválasztom, mert az emésztésemnek sokkal jobb, ha nem fogyaszom együtt a rizst a csirkemellel (nem puffadok).

Milyen szövetségeknél tervezel versenyezni?
A NAC szövetségnél.

Milyen eredményeket vársz magadtól? Mi az,amivel elégedett lennél?
Szeretnék minden versenyemen a szezonban dobogóra állni...
Megjelent: 1117 alkalommal