2014. január 08., szerda 22:42

Újabb kategóriák a Bodysport Tehetség Kutató Kupán

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A Bodysport Kupa évek óta egyre sikeresebb, népszerűbb verseny a szabadidő sportolók, és az élversenyzők körében.
Szeretném, ha ez a tendencia folytatódna, és ennek érdekében két új kategóriát szeretnék bevezetni a Bodysport Tehetség Kutató Kupán.
A Tehetség Kutató Kupát eddig öt kategóriában rendeztük meg, junior testépítés ( 24 év alatt ) atletic ( testmagasság -100 + 3 kg ) fitnesz modell ( -165 cm, +165 cm ) és testépítés.
Úgy döntöttem, a legutóbbi tendenciákat figyelembe véve, indokolt egy tinédzser ( 21 év alatti ) és egy Men Physique kategória bevezetése.

A tinédzser kategória bevezetését az indokolja, nagyon sok jó képességű 21 év alatti versenyző van, akik eddig kénytelenek voltak 24 éves vetélytársaikkal versenyezni, ami nyilván valóan nem reális.
Főleg a fiatal versenyzők esetében nagyon fontos, hogy jó érzésekkel távozzanak a versenyről, és legyen kedvük ismét színpadra állni.

Mivel az N.A.C. –nál, és a W.A.B.B.A. –nál a junior kategória határa 23, illetve 24 év, a Tehetség Kutatón is ehhez igazodtunk.
Azonban a Bodysport Kupa szabadidős verseny, és aki indul a Bodysport Kupán, annak nem kötelező versenyeznie az említett két szövetségnél.
Tehát a Tehetség Kutató Kupán igazodva a realitáshoz, bevezetjük a tinédzser kategóriát, ( 21 év alatt ) így egy sokkal igazságosabb verseny alakul ki a fiatal versenyzők közt.
A másik kategória a Men Physique több nemzetközi szövetségnél is elismert kategória, és elég nagy iránta az érdeklődés.
Tehát úgy vélem, itt az ideje annak, hogy indítsunk ilyen kategóriát is, egyenlőre tavasszal csak a Tehetség Kutató Kupán, aztán ősszel majd meglátjuk, elképzelhető lesz ilyen kategória a nyílt, nemzetközi szabadidős versenyen is.
A Bodysport Kupa időpontja április vége, május eleje, a pontos dátum a nemzetközi és a hazai versenynaptár figyelembe vételével alakul ki.
További információk folyamatosan.
Vida Zoltán
Megjelent: 263 alkalommal