2014. április 02., szerda 22:34

Apróbb változások a Vida Fitnesz gépparkjában

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Mindig mondom, egy edzőterem soha nincsen kész.
Mindig van rajta mit javítani, újítani, aki ezt nem fogadja el, ne vezessen edzőtermet.
Ebből a megfontolásból végeztünk néhány kisebb átalakítást, illetőleg gyártattam néhány új eszközt.
Képek az edzőteremről

Gondolok itt a Power Rack-re, amit magam terveztem, és gyártattam, nem mintha nem lehetne készen vásárolni, de igazán nekem egyik modell sem tetszett, ezért inkább terveztem egyet.
Ez egy általánosan használható eszköz, az evezéstől a nyakból nyomásig, guggolástól a húzódzkodásig mindent lehet vele csinálni, nagyon erős, és biztonságos.

A függőleges mozgású, rúddal végzett gyakorlatoknál több amerikai edzőteremben használnak a terhelés finomítása céljából vasláncokat, ebben az a poén, hogy az indító fázis könnyű, a befejező fázis nehéz.
Nagyon fontos, ennek akkor van értelme, a mozgatott súlyt önállóan emeljük, ha edzőpartner húzza le rólunk, akkor a vaslánc használata teljesen értelmetlen.

Illetőleg külföldi utazásaim során volt alkalmam torziós padokon nyomni, illetve tárogatni, és nagyon megtetszett, elhatároztam, nekem is kell ilyen.
Ezek a padok követik a gerinc vonalát, sokkal kényelmesebb rajtuk nyomni, jobban széthúzza a mellkasi bordázatot, természetesen a tárogatásnál is.

Ez testépítőknek előny, azonban erőemelő versenyeken az ilyen pad nem szabványos.
Éppen ezért hagytam a hagyományos fekve nyomó padokból is két darabot, az állítható padokból pedig öt darabot, így mindenki ízlése szerint tud választani, mit használ.

Sajnos sok vendég nem kérdez, sokszor látom, fogalmuk sincs mit mire kell használni, és még zokon is veszik, ha néhány segítőkész versenyző, vagy régebbi testépítő rájuk szól, hogy amit csinálnak, az helytelen, és felesleges.
Pedig kérdezni nem szégyen, azért vagyunk, hogy segítsünk, sokkal jobb, ha valaki kérdez, és megtanulja, mit hogyan kell használni, mint nem kérdez, és ezzel saját, és mások testi épségét teszi kockára.
Vida Zoltán
Megjelent: 6072 alkalommal