2014. szeptember 02., kedd 21:28

Herkules Trófea verseny kiírása, és a verseny rövid története

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A HERKULES TRÓFEA RÖVID TÖRTÉNETE

"És leülvén Jézus a templomperselynek átellenében, nézi vala, hogy a sokaság miként vet pénzt a perselybe. Sok gazdag pedig sokat vet vala abba. És egy szegény özvegy asszony is odajövén, két fillért, vete bele. Akkor előszólítván tanítványait, monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy ez a szegény özvegy asszony többet vetett mind a többi, a kik a perselybe vetettek vala. Mert azok mindnyájan az ő fölöslegükből vetének, ez pedig az ő szegénységéből, a mije csak volt, mind beveté, az ő egész vagyonát." (Márk 12:41-44)
Vajon miért van az, hogy nagy általánosságban a szegénységben szenvedő ember bőkezűbb jobb módú felebarátjánál?
Talán Isteni sugallatra teszi?
Vagy talán mert jobban megérti embertársa anyagi kínjait, hiszen ő maga is átéli ezt a kínt?
Vagy mivel egyszerűen a génjeiben hordja e nemes tulajdonságot? Ki tudja?
Lehet a szegénység is veleszületett emberi erény!
Mindez örök rejtély marad, de sajnos ez a szomorú tényállás, melynek apropójára írásunk során még visszatérünk.

Európa talán „legősibb” nemzetközi versenye, amely közel negyven éve megszakítás nélkül megrendezésre kerül, a határ menti erdélyi Nagyváradon; megálmodója, mentora és megalapítója Lucus Iosif sportegyetemi professzor, aki azóta is rendületlenül és lelkiismeretesen szervezi, segítőtársaival együtt: Nagy János, Huszti „Puiu” Mihály, Papik József, Tit Andreescu …és más kollégáival karöltve ezt a sajátos stílussal felékesített rendezvényt.
Pontosan 1975-ben hozták először tető alá, Trofeul Crisana (Körösi Trófea magyar megfelelője) néven, akkor még csak a CFR Oradea versenyzői nevezhettek.
A következő évben már a magyar testépítés egyik atyja Fekete Ferenc által irányított Spartacus Budapest csapatával viaskodott a helyi Rapid Nagyvárad valamint a Rapid Bukarest, majd 1977-től már több ország versenyzőit is meghívták a viadalra.
Aztán évről-évre fokozatosan egyre nagyobb méreteket öltött a rendezvény, amely nemzetközi szinten is elismerést nyert.
Volt olyan év is amikor közel tíz ország versenyzői neveztek, ami valljuk meg egy kisebb Európa bajnokságnak is megfelel.
A rendszerváltozást követő években, pontosan 1994-ben keresztelték át Herkules Trófea névre, név amely testépítő körökben már egy örök embléma.
A német precizitáshoz foggal-körömmel ragaszkodó professzor /”punctualitatea nemteasca!”/ bebizonyította, hogy kellő hozzáállással, szervezői készséggel megáldott csapat, bizony képes szinte percnyi pontossággal lebonyolítani egy –valljuk meg korántsem egyszerű rendezvényt-, amelybe sok malőr csúszhat menet közben.
Volt példa amikor két perc kezdési csúszás miatt, a professzor Úr katonás fegyelemmel regulázta meg szervezőtársait.

Ám van ami ezeknek az embereknek szervezői készségükön is túlnő? a szívük!...na meg a lelkük! A sportmorál, emberi megbecsülés az ő értékrendjükben maga a becsületkódex.
Az emberi értékrendjük még ennél is monumentálisabb, mivel ők maguk is talpig emberek.
Márpedig embernek lenni roppant nehéz.
Az egyik legnagyobb francia regény író Alexandre Dumas jellemezte a királyt nem épp magasztaló szavakkal egyik művében; „…Ő csak egy király, nem ’EMBER’!”…karakter ami magasztosabb érték egy királyi titulusnál.
Nos nagyváradi sportbarátainkról elmondható, hogy beleillenek Dumas retorikai megítélésébe.
 Mindent amit összetudnak kalapolni a rendezvényre odaadják a vendégnek, pedig nem állnak a gazdasági szint csúcsán.
De ők már csak ilyenek, és épp ettől nagyszerű emberek.
Szerénység, őszinteség , felebaráti szeretet és nagylelkűség jellemzi őket akárcsak a szegény asszonyt a bibliai példázat templomi jelenetében aki a maga két fillérjével összes vagyonát a perselybe dobta.
Az emberi jellem olyan amilyen, és ezen az égvilágon semmi sem változtat.
Nagyváradi barátaink is maradnak amilyenek voltak. Idén is tárt karokkal és őszinte szeretettel várnak bennünket, akárcsak az elmúlt évek során tették.
Tiszteljük meg őket jelenlétünkkel, és becsületes felkészüléssel. Ne azt nyújtsuk amit elvárnak –hiszen az oly kevés!- hanem amit megérdemelnek.
Sőt annyira készüljünk fel, hogy ne legyünk kegyesek hozzájuk otthagyván honfitársaiknak –ezt sem várják el!-, a csodálatos trófeakölteményeket amelyeket épp a verseny mentora, Lucus professzor Úr alkot.
Az abszolút győztesnek járó trófeamontázs mintegy 10 kg-t nyom!
Vétek lenne nem elhozni. E tekintetben „rossz szokásunkhoz” híven maradjunk könyörtelenek tisztelt ellenfeleinkkel szemben, ahogy azt már a múltban is megtettük. Hajrá!

Félix Fürdő egy Nagyváradtól 10 km-re elterülő, Európa szerte ismert és közkedvelt lankás, zöld övezettel ékesített fürdőtelep, melynek már puszta látványa magával ragadja az arra látogatót.
Akárcsak az utóbbi években, idén is az őszi melankólia eme fennkölt, festői környezetében rendezik, a tradicionális Herkules Trófea Nemzetközi Fitnesz és Testépítő szabadidős versenyt.
Íme a verseny részletei.

HERKULES TRÓFEA -2014, részletes versenykiírás:

Okt. 04/szombat/ 17:00 óra /magyar idő szerint 16:00 óra/
Regisztráció: 11:00 óra
Szakmai értekezlet: 12:00 óra
…………………………………..
Verseny helyszíne: Félix Fürdő (Baile Felix), Románia (Nagyváradtól 10km-re), Padis Hotel /utcanév nincs!/
……………………………………………………………
Regisztrációs díj nincs!
Belépés díjtalan!
Versenyzőknek 2 éjszaka / péntek, szombat éjszaka/ és az étkeztetés ingyenes!
Kísérőknek, szurkolóknak a szállás díja 25 lej/éjszaka ( kb 1.800 ft, vagy kb 5 euró….majdnem ajándék!!!)
Verseny után a sportolók és meghívott vendégek részére záró bankettet tartanak a szervezők.
……………………………………………………………………
VERSENYKATEGÓRIÁK:
MASTERS TESTÉPÍTÉS 40 év felett OPEN: (legalább 12 versenyző esetében 2 súlykategóriát (nem korcsoportos!) rendeznek)
FELNŐTT TESTÉPÍTÉS: -70, -80, -90, -95, +95kg
NŐI BODYFITNESS: OPEN ( FIGURE vagy ATHLETIC megfelelője!)
NŐI MODELL OPEN: (legalább 12 versenyző esetében vagy -30, +30 év korcsoportos, vagy 2 magassági kategóriát rendeznek a szervezők, amit a verseny helyszínén döntenek el / attól függ melyik kritériumnak felel meg a jelentkezők létszáma, hogy nagyjából megfeleződjön a mezőny!/
A versennyel kapcsolatos egyéb részletek a facebook-on Lakatos Múmia Mihálynál, vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail-en.

„múmia
Megjelent: 801 alkalommal