×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 937

2016. április 26., kedd 21:47

Pápai Renáta, és Palecian Judit felkészülése a tavaszi idényre

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Pápai Renáta művész nevén “Brutália” két és fél éve bukkant fel a versenyporondon, és azóta egyetlen idényt sem hagyott ki.
A “Brutália” művésznevét is azzal érdemelte ki, hogy önmagával szemben minden értelemben könyörtelen és irgalmatlan.
Ha pedig egy kemény, elszánt önsanyargó férfi társunkra azt mondjuk, hogy brutális, akkor Reni, aki nem ismer megalkuvást ha önnön kínzásáról van szó, maximálisan rászolgált a nagyon ráillő “Brutália” becenévre.


Drámába illő gyermekkora testileg és lelkileg is harcedzetté tette a győri hölgyet.  
Jelszava “vadul” kell edzeni, diétázni és készülni a megmérettetésekre.

Szlogenje mindent magába foglal ami a versenysportot körüllengi.
Hajnali fél négykor hagyja el az ágy vonzerejét, éhgyomros kardióval indítja a napot, majd miután lenyomja a minimum 8 óra melót és elvégzi az otthoni teendőit, irány a konditerem, ahova nem sziesztázni járogat.

Járogat?
Minden nap nyüstöli a gépeket, alig lehet rábeszélni, hogy olykor tartson egy pihenőnapot, regenerálási céllal.
“Brutália” még karácsonykor is diétázott, és azóta egyetlen csaló napot se iktatott be az étkezési repertoárjába!

Reni július végén lesz 40 éves, tehát a NAC Vb-n még a negyven év alatti Figure kategóriában indulhat.
Utoljára!
Reményeink szerint élete legjobb formájával lép majd színpadra Cipruson.
Alkati adottságai szinte hibátlanok.
Bőrminősége egy tinédzser lányéval vetekszik.
Impozáns hát és váll méreteihez keskeny, nőiesen sportos csípő párosul, formás farizom, combfeszítők és vádli: ezek a legerősebb testrészei.
Az évek óta gyötrő átok; laza hasfala, derekán makacsul megtapadt felesleg is kezd a múlt homályába veszni.
Idő kellett, hogy beérjen és kellőképpen reagáljon szervezete a gyilkos edzésekre és a még könyörtelenebb diétára, de úgy tűnik, hogy teste kezdi meghálálni a vele való törődést.
“Brutália” jelenlegi testsúlya 59 kg, magassága 165cm.
A Bodysport kupáig nem egészen 1 kg-ot az NAC VB-ig max 3 kg-ot kell letolnia, épp amennyi szükséges az “élesítéshez” úgy, hogy ne menjen a keservesen megszerzett izomtömege rovására.
Combfeszítőin kell még élesíteni, korrigálni a hajlítóján és finomítani a még kissé merev pózbeállásain.
Ha a főversenyig sikerül kiküszöbölni ezeket a kisebb hibákat, Vida Zoltánt idézve, az NAC VB-n akár a döntőbe is beverekedheti magát, és ott bármi megtörténhet.
A próféta szóljon az NAC magyar elnökéből.
Tervezett versenyei: Bodysport Kupa, WBPF Országos Bajnokság, Fort Classic (Komárom),WBPF Európa Bajnokság (Budapest MOM Sport), NAC Világbajnokság, (Észak Ciprus) Krypta Trófea (Gönyű) és IBFF Világbajnokság (Koper). “Brutália” egy buldogot meghazudtoló szívósságát ismerve nem kizárt , hogy az említett versenyeken felül is bevállal még egy-két extrát, bár a felsorolt tétel sem kis mennyiség.
Palecián Judit, “ Miss Boxing” művésznevét még profi ökölvívó korszakában vívta ki, sportág, amelyben első magyar hölgyként hódította el a világbajnoki címet még 2002-ben Torgauban (Németország), majd 2003-ban Ózdon megvédte.
Ha abban az időben bal horgaitól reszketett a fél világ, napjainkban deltáitól reszket a világ másik fele.

Judit szűk két év alatt hétszer világ és kétszer Európa bajnokságot nyert öt szövetségnél a Figure (Athletic) kategóriában.
Idényről idényre javul a formája, és szinte túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nem fog az idő a 45 éves sportolón.
Ha Reniről elmondtuk, hogy bőrének minősége egy tinédzser lányéval vetekszik, ugyanezt Juditról is bátran elmondhatjuk.

De ami ennél is megdöbbentőbb, magassága ellenére (157cm) deltáinak, valamint karizmainak mérete és formája szinte felülmúlhatatlan.
Kerek válla, alaphelyzetben is domború karhajlítója és feszítője szembetűnő látványt nyújt az Erdélyből Győrbe elszármazott kiváló sportoló hölgy színpadi szerepléseinél .
Mindez úgy eleveníti meg feltűnő alakját, hogy nőiességéből fikarcnyit sem veszített.
Amióta korábbi hiányosságait, combját –főleg a hajlítók régióján-valamint vádliját sikerült arányba hozni felső testéhez, szinte verhetetlen a legádázabb világversenyeken is.
Ha pedig a szkeptikusok azt gondolják, hogy könnyen adnak egy vb címet, azoknak tanácsolom, hogy látogassanak el egy ilyen “csekély értékű” világversenyre és meggyőződhetnek milyen egyszerűen lehet vb címet szerezni.
Amennyiben “Miss Boxingnak” tavasszal is sikerül az elmúlt év őszi versenyformáját hozni, bátran kijelenthetjük, hogy nehezen szorítják le a dobogóról ellenfelei.
Hihetetlen érett, száraz, metszett, éles izomzattal rendelkezik, és ami a műfaj egyik legfontosabb eleme, Judit roppant arányos.
Reméljük a múlt szezon arányait “elmentette” a tavaszi idényre is a világbajnok hölgy.
Judit jelenlegi testsúlya 55 kg, a NAC Vb-re 51,3 kg lehet, amit véleményem szerint könnyen, különösebb megerőltetés nélkül eléri.
A gyötrelmes időszak jó ideje tart, sétagalopp a hátralevő idő sem lesz (nagy baj lenne ha az lenne!), de Juditot nem olyan fából faragták, hogy önsajnálatba burkolózva vegetálja végig a hátralevő heteket.
Tervezett versenyei: WBPF Magyar Bajnokság, WBPF Európa Bajnokság, NAC Világbajnokság és esetleg az IBFF Világbajnokság.
Csúcsjáraton van, napról-napra javul a formája, szívből reméljük, hogy a legrangosabb versenyekre sikerül hozni a tőle megszokott alkatot.
Ám, hogy ez mire lesz elég, azt most még senki nem tudja megprófétálni.
Mindenesetre a két korban és izomzatban is érett hölgy rengeteget tett azért, hogy tisztességgel helytálljon a nagy viadalokon.
Ha minden tanítványom hasonló affinitással lenne megáldva, a Jó Ég tudja hány nagy bajnokot neveltem volna ki az évtizedek során?!
No de nem vagyunk egyformák, és így van jól.
Bízzunk benne, hogy a várt eredmények nem maradnak majd el, és a két hölgy gyarapítani fogja éremkollekcióját a tavaszi versenyeken, öregbítve ezzel a magyar fitnesz dicsőségét, mindannyiunk lelki örömére

“múmia”

Megjelent: 8402 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. április 26., kedd 21:55