2007. szeptember 10., hétfő 21:14

European Bench Press 2007. 08. 23-25 - Rodby, Denmark

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Élményeim egy EB-ről

Hat lány és négy fiúversenyző, három bíró, hat fő kísérettel indultunk el a várva várt versenyre.

Megérkeztünk Koppenhágába ahonnan transfer segítségével eljutottunk versenyünk színhelyére Rodbybe. Itt egy üdülő paradicsomban szállásoltak el minket, ahol kis faházak fogadtak bennünket, ami első benyomásra igen megdöbbentőek voltak pláne, hogy összesen nyolc emberre egy fürdő és egy WC jutott.

De a kezdeti nehézségek ellenére másnap a lányok versenyével indult az EB.


· Elsőnek a 48Kg-ban induló Kiss Melinda három sikeres kísérlettel és nagyon szép versenyzéssel a IV. helyen végzett, ami számára egy kicsit csalódás volt, mert az egyik ellenfél súlycsoportot váltott, de szerintem Melinda többre képes és biztos lesznek még szép eredményei!

· Következett Nagypál Krisztina 56-kilogrammban, aki esélyes volt az aranyéremre, az első fogásával már látni lehettet az első helyet de, egy Cseh versenyző próbálkozott megszorítani Őt, ami hál’istennek nem sikerült és így nagy fölénnyel nyerte meg az Európa Bajnokságot. Így megvolt az első magyar siker, ami engem már nagyon felspannolt a pénteki versenyemre. De még a lányok versenye nem ért végett jött:

· Ulveczki Edina, aki 82,5- kgos súlycsoportban, aki első nyomásával igencsak megijesztett minket, utána 2,5 kg-ot emelve sikeresen teljesítette második gyakorlatát így a harmadik 130 kg-os gyakorlatát játszi könnyedséggel, teljesítette szerintem még legalább 10-15 kg plusz volt benne, de így is ismét magyar siker, ami egy ezüstérmet jelentett a számára. Ebben a kategóriába még meg kell említenem Szöllös Esztert, aki 95 kilogrammos teljesítményével az V. helyen végzett.

· Még két lány maradt a + 90 kg-os kategóriában Magyar Tímea és Kovács Vivien. Tímea 125-kg-ot teljesítve a IV. helyen végzett. Viviennek sajnos nem sikerült eredményt elérnie.

A lányok abszolútban III. helyezést értek el, gratulálunk nekik!

És jött a várva várt nap péntek előttem 67,5 kg súlycsoportban Bazsó Roland 120-kg-os teljesítésével a VI. helyen végzett, de úgy halottam Ő többre képes de kicsit túlfogyasztotta magát és elment az ereje.

Délben jött a mérlegelésem, ami 89,7 kgot mutatott de tudtam, hogy nagyon sokan lesznek nálam könnyebbek és ez az érzésem be is jött, mer a mérlegelést látva csak egy ember volt nehezebb nálam. Ebben a súlycsoportba Kánya Roland is mérlegelt.

Három - fél négy fele megkezdődött a versenyünk én 220 kg-al, Roland 230 kg-al kezdett. Az első gyakorlatomat sikeresen teljesítettem, ami után nagy kő esett le a szívemről. Sajnos Rolandnak nem sikerült. Másodikra 230 kg-ot kértünk Rónaszéki Andrással, aki mondta, hogy ezt simán teljesítenem kell, ha dobogós helyet szeretnék elérni. Hát, ahogy ez lenni szokott ezt a gyakorlatomat el is rontottam! Harmadikra nem emeltünk a súlyon látván, ha a többiek rontanak elég lesz a dobogós helyezéshez. A maradék erőmet összeszedve sikeresen teljesítettem a harmadik nyomásomat! Ekkor még nem volt biztos a dobogó de a többi versenyző már nem tudta teljesíteni gyakorlatát többek közt Kánya Roland sem - aki igazán nem értettem, hogy miért 30-on kezdett, amikor a Balaton Kupán 225-kg-ot teljesített.

Örültem az eredményemnek de, csalódott is vagyok egyben, mert a tavalyi eredményemhez képest elég messze teljesítettem.

· Természetesen köszönöm a segítséget: sporttársaimnak, Rónaszéki Andrásnak Fehér Iminek és legfőképpen Baki Lacinak Makai Lacinak és edzőtársamnak Kiss Árpinak és a Vida Fitnessnek ezen belül Vida Zolinak, aki tanácsaival sokat segített a felkészülésemben!

Utánam egy versenyző maradt a 110 kg-os Berke Loránd, aki első fogását elrontotta de, bíztunk benne, hogy a 235 kg-ot másodikra sikeresen teljesíti ez így is történt harmadikra, pedig 247, 5-kg-ra kérve Ő is játszi könnyedséggel teljesítette gyakorlatát.

A fáradalmainkat az ottani Aquvaparkban vezettük le, ami nagy mókával járt részünkről és az ott dolgozok részéről is!

A verseny szervezettségével meg voltam elégedve és szerintem a bírok is megfelelően végezték a dolgokat nem voltak túl szigorúak, sem de túl engedékenyek se!

Gratulálok versenyző társaimnak a szép eredményekhez és velem együtt jövőre még több csillogó érmet fogunk szerezni a magyar csapatnak!

Piszák Peti

- Képek -
Megjelent: 1033 alkalommal