2007. december 11., kedd 18:14

Biztos, hogy doppingmentes a táplálék kiegészítő, amit vettem? - Pinitol vs Inzulin

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

DOPPINGMENTES TERMÉKEK

Tájékoztatjuk Önt, hogy Peak Performance-nál garanciát vállalunk a kiegészítőink doppingmentességéről – melyet, minden egyes gyárunkról elmondhatunk – ENNEK LEHETŐSÉGE KI VAN ZÁRVA. A sportolók azt a terméket kapják, amelynek összetételét annak címkéjén olvashatják. Hogy ez miért fontos?


Egy ilyen garancia éppenséggel, megvédi a sportolókat egy esetleges pertől, vagy dopping botránytól, mely abból adódhat, hogy az általuk alkalmazott táplálék kiegészítő termék, tudtukon kívül nem engedélyezett anyagokat tartalmazott!
Egy biztos garancia az abszolút doppingmentességről, nemcsak a vevők megtévesztése, és az egészségük felelőtlen veszélyeztetése miatt fontos, hanem egy ilyen garancia, a mindig változó dopping listák, minden egyes változásait figyelemmel követi, hogy minden egyes doboz táplálék kiegészítő valóban, a legtökéletesebb biztonsággal fogyasztható legyen, a legkomolyabb élsportoló számára is. Minden egyes kapszula, és minden egyes doboz termék tesztelésére nincs lehetőség, mert egy doboz laborelemzése kb. 3,5-5,5 millió Ft-ba kerülne, mely az abszolút garanciát jelentené az Ön számára. Az alapanyag beszállítóink, mind mind rendelkeznek doppingmentességi bizonyítványokkal, azonban ez még mindig nem elég garancia. Ezért minden héten, az összes, a gyárainkban fellelhető, alapanyagból, félkész termékből, és késztermékből mintát vesszük, összekeverjük őket, és laboratóriumban analizáljuk eme keverék doppingmentességét.

Mi tehát, Önnek, és rengeteg nemzetközi élsportolónak ’egyelőre csak’ 100% doppingmentességet tudunk garantálni, abszolút doppingmentességet nem.

TEHÁT INKÁBB EGY ÁLTALÁNOS GARANCIÁT NYÚJTUNK A TERMÉKEINK MELLÉ – MELYET VALÓBAN, PONTOSAN 100%-BAN TELJESÍTÜNK!

Garantáljuk, hogy a termékeink nem tartalmaznak, anabolikus gyógyszereket, prohormonokat, és doppinglistás anyagokat.

Garantáljuk, hogy a pillanatnyilag rendelkezésre álló minden eszközzel, mely a HACCP- és a GMP-kontrol elvein alapul, a termékeink az ISO 9001-2000 tanúsítvány szerint készülnek. MINDEN EGYES TÁPLÁLÉK KIEGÉSZÍTŐ gyártását, a tőlünk, és egyéb intézménytől független Aerotop laboratóriumok Mainz, Németország, nyilvántartott élelmiszer kémikusai ellenőriznek, és elemeznek. Az itt elemzés alá vont anyagok listáját megtalálják internet oldalunkon.

Az évek során, már korábbi, élsportolókkal történt tapasztalatcserékkor kiderült, hogy a mi termékeinkben a sportolók bíznak, a doppingteszteken sosem bukkant fel meglepetés. A weboldalunkon ismertetett eljárás, és doppingszer lista, kielégítette a maximális igényeket is. Itt nemcsak egy költséges analitikai elemzésről van szó, hanem ha átolvasta a tudnivalókat a GMP és a HACCP követelményrendszeréről, akkor most már tudja, hogy minden kritikus pont a gyártásban nemzetközi, professzionális szabályrendszer alapján vált megfelelővé, és ezeket az előírásokat kötelező, minden ilyen szabványrendszerben működő, csúcsminőséget nyújtó gyár esetében betartani.



Pinitol az"izomnövekedés gyorsító"


A Pinitol vagy pontosabban a D-Pinitol, a D-chiro-Inositol monometilált formája, mely egy inositol forma.
Kémiai nevek:
3-O-metil-1,2,4 cis-3,5,6 transz hexahidroxiciklohexanol
3-O-metil-chiroinositol

Molekula formula: C7H14O6
Molekular súly: 194



A Pinitol néhány zöldségfélében található meg, pl. a szójababban, vagy a mandulafenyőben és más növényekben, mely természetes körülmények között az egyik alkotórészük.

A Pinitol képes a vizsgálatok alapján, a vércukorszintet csökkenteni, és a test creatin visszatartásán javítani, mely a cukorbetegek előnyére válik, a sportolók számára pedig az izomtömegnövelő, teljesítménynövelő funkciója érdekes.

Mint az új hatóanyagok felfedezésekor már megszokottá vált, némely tanulmány az egekig dicséri ezt a „csodaszert”, némely kutató pedig mint hatástalan anyagot írja le tanulmányaiban.

A következő, objektív összefoglalásban átnézzük, hogy mit is tudunk a Pinitol-ról. Ne várjunk csodákat tőle, de mindenképpen figyelemreméltó hatékonysággal rendelkező anyagról van szó (cukorbetegek esetében, és sportolóknál, akiknek szabályozni kell a szénhidrát bevitelüket – tehát fogyni szeretnének).

A következőkben, a Pinitol minden teljesjtményfokozó előnyös tulajdonságát leírjuk, melyből nyilvánvalóvá válik, hogy a cukorbetegek számára igen fontos, új anyagról van szó.

Mindenekelőtt, meg kell értenünk, hogy az inzulin miért fontos a szervezetben:
Az inzulin anabolikus (izomzatnövelő) hormon (anabolikusabb mint a tesztoszteron!), , mely a tápanyagokkal ellátja és szállítja a (izom-) sejteket, és a fehérjék szervezeten belüli szintézisét ösztönzi.
Az inzulin akkor kerül a véráramba nagyobb mennyiségben, mikor nagy mennyiségű (100 g), magas glikémiás szénhidrát, tehát nagyobb mennyiségű szénhidrátot fogyasztunk. A szervezet ekkor inzulint juttat a vérbe, mely eme szénhidrátok, és vele együtt más tápanyagok szállítódását meggyorsítja a sejtekbe, hogy a vér szénhidrát és tápanyag tartalma visszaálljon a normálisra. Ez a folyamat az izomzat növekedését is gyorsítja érthető módon, így az inzulinnal, a tesztoszteron hormonnál is erősebb izomzatépítő hormont kapunk.

A sportolók a vérükben lévő magas inzulin-szintről általában, 100 g dextróz vagy maltodextrin fogyasztásával gondoskodnak (sokszor naponta többször – mely miatt a testen a zsírraktározás elindulhat, illetve ez az állapot elősegíti a cukorbetegség kialakulását), vagy pedig inzulin-injekciók beadásával, mely illegális és sokkal veszélyesebb, mint a sok szénhidrát fogyasztása.

A Pinitol nem hoz létre, vagy nem termeltet inzulint a szervezetben, hanem hasonlóan működik a tápanyagok szállítását illetően (glukóz, creatin, aminók ...) a sejtekhez, mint az inzulin. UTÁNOZZA AZ INZULINT!

A pontos hatásmechanizmusa még nem teljesen tisztázott (de a gyakorlatban működött, csak nem tudjuk pontosan, hogyan éri el hatását).
Mikor az inzulin a (izom-) sejtek receptoraihoz kötődik, foszfatidilinositol-foszfát keletkezik, melyet a sejt felismer, és két másik fehérje aktíválódik (a foszfatidillinositol-3-kináz (PI3K), és a fehérje kináz B (PKB)) Ezek hatására a tápanyagok szállítódása a sejtbe felerősödik.

A D-Pinitol és az abból, a szervezeten belül képződő D-chiroinositol nagyon hasonló kémiailag a fent megnevezett foszfatidilinositol-foszfáthoz, mely a fent leírt mechanizmus szerint juttat tápanyagokat a sejtekbe. A D-Pinitol hatásához többlet inzulin nem kell! Egyszerűen a sejt egy jelet küld, melyet a kötődő D-Pinitol érzékelésekor bocsát ki, és melyet úgy érzékel, mintha inzulin lenne.



A Pinitol erősíti ezt a sejthez szállító-hatást (mintha inzulin lenne, felgyorsítja a szállítódást!). Már napi 500 mg bevételével működik, és a Pinitol egyáltalán nem káros anyag! Ázsiában a szójafogyasztás miatt, az emberek többsége napi 1000 mg-nyi Pinitol-t fogyaszt!

A fent leírt információk miatt, a Pinitol a túlsúlyos II típusú cukorbetegek esetében nem tud működni. Az ilyen betegekben az említett jelző-rendszer, mely normál esetben, egészséges emberekben az inzulin vagy a Pinitol által kapcsol be, a II típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél, már tönkrement.

A hatásmechanizmusa miatt tehát a Pinitol különösen jól működik:
-ha túl kevés inzulin van a véráramban,
-vagy hipoinzulogén I típusú cukorbetegekben és/vagy egészséges emberekben, megfelelő körülmények között (tehát nem nagyon elhízott személyekben), nem túl sok magas glikémiás szénhidrát folyamatos fogyasztásakor, mikor a Pinitol teljes, anabolikus inzulin hatása érezhető lesz.
Azokban az emberekben, akiknél a szénhidrát fogyasztás viszonylag magas, ott az inzulin szint már eleve optimálisan sok, a Pinitolnak nyilvánvalóan többlet hatása nem lesz.

Ugyanakkor le kell fektetnünk a tényt, hogy az izulin és a Pinitol nem működnek szinergizmusban egymással (nem erősítik egymás hatását), hanem még konkurálnak is egymással (egy kísérlet meg is erősítette, hogy az inzulin hatása a Pinitol miatt le is csökkent).
Mindkét anyag ugyanazt az enzim-rendszert használja fel, és meríti is ki azokat. Ez azt jelenti a sport-gyakorlatban, hogy ha egy atléta 100 g dextrózt vesz be, a creatin és aminosav adagjával együtt, és a maximális inzulogén-anabol tápanyagszállítást szeretné elérni az izom-sejtjeibe ezzel, akkor vegyen még be Pinitol-t is. Nem éppen ellenkezőleg! Ha Pinitol-t vesz be, és nem a 100 g szénhidrátot, akkor már ezzel elérte a maximális tápanyag szállítódást a sejtekbe.

Az iménti fejtegetések kapcsán is látnunk kell, hogy a Pinitol a normálisnál nagyobb izomnövekedést nem képes elérni az izmokban.

AZONBAN A PINITOL KÉPES NAGYON HATÉKONYAN ELÉRNI, HOGY A MAXIMÁLIS TERMÉSZETES IZOMNÖVEKEDÉST ÉRJE EL A LEHETŐ LEGKEVESEBB TESTZSíR FELHALMOZÓDÁS NÉLKÜL!!!!!!
Ezzel az anyaggal, Ön képes a zsírképző, nagy mennyiségű szénhidrátokat elhagyni, ahhoz, hogy egy maximális inzulin reakciót váltson ki szervezetében, mert ehhez Önnek elég lesz kalóriamentes Pinitol-t fogyasztania!

A Createston, és az Anabolic Juice eme magas anabol-építő hatását pont a Pinitol tartalmának köszönheti. (A weboldalon a Keresés menüben, a Keresés a termékek leírásában fület kipipálva tudja egy másodperc alatt kikeresni a D pinitol tartalmű termékeinek)

Végezetül még valami a szénhidrátokról…

A szénhidrátok tápanyagok (energia szállítók). Az előzőekben olvastuk, hogy a szénhidrátok inzulogén hatása tulajdonképpen már kezd mellékessé vállni. (az izomzatépítő hatásuk persze óhajtott hatás – a zsírépítő tulajdonságuk azonban már nem).
A szénhidrátok, köszönhetően a Pinitol-nak elméletileg, már nem is annyira fontosak, és nem szükségesebbek, mint az aminosavak, a creatin stb., melyeket az izomsejtekbe kell juttatnunk (melyek szintén képesek anabol-inzulogén reakciót kiváltani), azonban a szénhidrátok az energiaszállítók a regenerációhoz, az agyi funkciókhoz nélkülözhetetlenek, szükségesek az ATP építéséhez, enzimek, hormonok stb. építéséhez, tehát mint alapanyag, muszáj a testünkbe juttatni.

Ezért butaság azt hinni, hogy minden szénhidrát a Pinitol-al helyettesíthető lesz, mert a Pinitol nem juttat energiát a szervezet számára, és energia nélkül sok testi funkció képtelen normálisan működni.

FONTOS TUDNIA, HOGY A MEGFELELŐ SZÉNHIDRÁT FOGYASZTÁS, MINT TÁPANYAGFORRÁS NÉLKÜLÖZHETETLEN A TEST SZÁMÁRA, AZONBAN A MAGAS SZÉNHIDRÁT BEVITEL, NAPI TÖBB ALKALOMMAL, AZÉRT, HOGY INZULOGÉN-ANABOL REAKCIÓKAT VÁLTSON KI SZERVEZETÉBŐL – E CÉLBÓL A PINITOL JOBB, EGÉSZSÉGESEBB ÉS ESÉLYE SINCS ARRA, HOGY ÖN ELHíZZON ÁLTALA!
Megjelent: 541 alkalommal