2008. július 04., péntek 00:49

Küzdősportok: Birkózó utánpótlás magyarbajnokság, 23 éves kor alatt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Diósgyőrben rendezték a 23 év alatti szabadfogású birkózó magyarbajnokságot.
A csarnok nem a mai welness hangulatot idézi, a felvételeken feltűnik, az ősidőkben milyen körülmények közt súlyzóztak a sportolók, illetőleg az első testépítők.
Videók megtekintése
Magam is ilyen helyen kezdtem, a körülmények rosszabbak voltak, azonban az ottani hangulat nekem jobban tetszett. A 96 kg-os súlycsoport döntőjét, a 120 kg-os súlycsoport csoport meccseit, csoport döntőjét, mérkőzést a harmadik, illetőleg az első helyért tekinthetitek meg. Illetőleg az eredményhirdetéseket, minden súlycsoportban.
És ismét a súlyzózás fontossága, a fiam 18 évesen, 102 kg-os testsúllyal harmadik lett a 120 kg-os súlycsoportban. Tavaly ifjúsági magyarbajnok volt. Más országokban a küzdősportolóknak külön erőnléti edzőjük van. Nálunk még azon vitatkoznak, szükséges egyáltalán súlyzós edzést végezni. Kell egyáltalán táplálék kiegészítőket fogyasztani.
A válasz nyilván igen, de mindig lesz olyan zseniális képességű versenyző, akinek e nélkül is megy. De sokkal jobban menne a zseniálisnak is táplálék kiegészítőkkel, mint azok nélkül.

Vida Zoltán
Megjelent: 2322 alkalommal