2008. július 13., vasárnap 00:30

Aktivita Master Meal: a dipeptidek ereje!

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A legújabb tudományos kutatások szerint elsősorban a dipeptidek a felelősek az emberi szervezet erejéért, a fáradékonysággal szembeni ellenálló- vagy teherbíró képességért. A dipeptidek egyedül a hús fehérjékben, és a legnagyobb menyiségben a szárnyasok fehérjéjében vannak jelen. A dipeptidek a kondenzáció reakciója során összekapcsolódó két aminosav peptidkötéséből jönnek létre. A reakcióban résztvevő aminosavak fajtájától függően a dipeptidek a szervezetben különleges funkciót látnak el.
Egyéb Aktivita termékek
A szárnyashúsok fehérjéjében található karnozin dipeptid különlegesen fontos szerepet játszik a sportoló emberek szervezetében. A karnozin megnöveli az izmokon belül a hidrogénionok puferelését (tárolását) megelőzve az izmok felesleges savasodását, így egyre hosszabb és nehezebb edzést eredményez. A karnozin megelőzi az izmok sérülését és felgyorsítja a regenerációt, antioxidációs, tárolási és neurotranszmissziós funkciót tölt be és természetes alapja a nitrogén-monoxid termelésének (NO).

Ennek tudatában, egyúttal a gyógyászatban alkalmazott szokást felhasználva, miszerint a forró szárnyas erőleves a szervezetet megerősíti és regenerálja illetve energiával látja el, a gyártó kifejlesztette a Master Meal-t.

MASTER MEAL - Az első forró táplálék-kiegészítő a világon

Az Activita márkájú Master Meal egy olyan táplálék, mely a fehérje-szénhidrát kiegészítők közé sorolható és a legtöbb sportágban tevékenykedő sportembernek ajánlott, de leginkább azoknak, akik valamilyen erősportot űznek és azoknak, akik gyorsan akarják izmaikat megnövelni. A Master Meal a legkiválóbb minőségű komplett összetevőkből áll, melynek alapja a természetes szárnyashús fehérje-hidrolizátum. Ez a táplálék magas biológiai értékű fehérjét (30%) tartalmaz és közel 100%-ig emészthető, továbbá tartalmaz még keményítőt, megfelelő menyiségű kollagént, B-vitaminokat és rostokat. Ugyanakkkor semmilyen mesterséges adalékanyagot, vagy zsírt nem tartalmaz, ezért sorolható a természetes és alacsonykalóriájú termékek közé, melyeknek gyakori fogyasztása pozitív hatással van a szervezetre.

Mivel a táplálékban egyáltaláln nincs zsír, gyakran fogyasztható, ami nem lehetséges más táplálékkiegészítőknél.

MASTER MEAL - OPTIMÁLIS AMINOSAV ÖSSZETÉTEL (PROFIL) - MAGAS L- ARGININ TARTALOM

Az izomnövekedés feltétele a fehérjékben lévő megfelelő sorrendű aminosavak másolása. Ez azt jelenti, hogy akár csak egy aminosav hiánya is vagy egy apró hiba egy adott fehérjében zavart okozhat a szintézisben. A fehérje tápértéke tehát elsősorban a fehérjében található exogén aminosavak számától és arányától függ és annak megemészthetőségétől vagyis az emészthetőség fokától és az egyes aminosavak tápcsatornában való felszívódásától az emésztés során.

A Master Mealben felhasznált fehérje ideális összetételű aminosavakból áll, mely azt jelenti, hogy exogén és endogén aminosavat egyaránt tartalmaz megfelelő méretben és mennyiségben. Ez elengedhetetlen a fehérjeszintézishez és az ún. "de novo" szintézishez, vagyis az új sejtek építéséhez, amely jelentősen kapcsolatban áll az izomnövekedéssel.

A Master Meal dipeptideket tartalmaz, melyek semmilyen más táplálék-kiegészítőben nem találhatóak meg. A sportolók számára fontos dipeptid, a karnozin, mely a Master Mealben is megtalálható, két aminosavból áll: béta- alanin és L-hisztadin.

A karnozin megnöveli az intenzív és hosszú edzéshez való képességet, megelőzi az izmok elsavasodását a hidrogénionok megfogásával. Úgyszintén megelőzi az izmok sérülését és felgyorsítja a regenerálást. Mindennek egy feltétele van: az edzés hatására csökkenő karnozinnak az izmokban megfelelő szintűnek kell maradnia. A Master Meal, mely megfelelő karnozin kiegészítést biztosít, szabályozza az izmok pH értékét, ami azt jelenti, hogy az izmok szabályos módon készen állnak az edzéshez.
Figyelmet érdemel még az a tény, hogy a táplálék-kiegészítőnek magas az L-arginin tartalma - mely aminosav jelentőségét az emberi szervezetben, különösen a sportolók szervezetében, a Kaliforniai Egyetem Nobel díjas professzora, Dr Louis Ignarro írja le. Az L-arginin legjobb természetes forrása a hús, főleg a szárnyasok. Ismeretes, hogy az L-arginin kulcsfontosságú szerepet játszik a szervezet nitrogén-monoxid termelésében (ezáltal javítja a teherbíróképességet és növeli az erőfeszítés képességét). Dr Louis szerint a fogyasztott aminosavak mennyiségének kevesebb mint fele jut el a szervezetünk sejtjeibe, ahol nitrogén-monoxiddá alakul át. Emiatt javasolja a táplálék-kiegészítők és a lehető legmagasabb l-arginint tartalmazó adalékok igénybevételét, hogy biztosítsuk a sejtfalakban azoknak a számát, mely lehetővé teszi a nitrogén-monoxid termelését.

MASTER MEAL, KOLLAGÉNBEN, ROSTOKBAN ÉS VITAMINOKBAN GAZDAG TÁPLÁLÉK-KIEGÉSZÍTŐ

Rendkívül fontos az említett készítményekben a strukturális fehérjék jelenléte, melyek az új sejtek termeléséért és a sérült sejtek felépítéséért felelősek. A strukturális fehérjék közül az egyik legfontosabb a kollagén. Ez az inak és ínszalagok természetes öszetevője, ezen kívül a véredények fenntartásában és a sérült sejtszövetek újjáépítésében segít. Az ízület és porc regenerációjához kitűnő anyag, ugyanakkor pozitív hatással van a csontfájdalom csökkentésére. A Master Mealben lévő kollagén a legjobb elérhető forrásból származik - szárnyas fehérjéből. A Master Meal rostot és B-vitamint is tartalmaz.

A szóban forgó étrend-kiegészítő következő fontos összetevői az étkezési rostok. Szokatlanul pozitív hatással van az emésztőrendszer tevékenységére és közvetetten az egész szervezet anyagcsere folyamataira. Általánosságban állítható, hogy az emberi emésztésben a rostok ún. fiziológiai funkciót töltenek be.

MASTER MEAL, TÁPLÁLÉK-KIEGÉSZÍTŐ A SZÉNHIDRÁTOK LEGHASZNÁLHATÓBB FORMÁJÁBAN

Élettani szempontból nézve az étkezést, a diétában a szénhidrátok leghasznosabb formája az összetett szénhidrátok. Pontosan ilyen szénhidrátok - rizskeményítő - taláhatók meg a Master Mealben. Miután a keményítő glükózra bomlik és a vérben felszívódik, az a szervezetben a sejtek energiaellátásához, a fehérjék védelméhez, strukturális és biológiailag működő anyagok termeléséhez vagy az érzékek felélesztéséhez és az élelem bevitelének kontrolljához használódik fel. Ugyancsak nélkülözhetetlen a zsírsavak és aminosavak átalakulásának szabályos lejátszódásához az emberi szervezetben.

A PIACON ELÉRHETŐ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK ÉS A MASTER MEAL KÖZÖTTI KÜLÖNBSÉGEK:

Jelenleg a piacon egy sor fehérje-szénhidrát étrend-kiegészítő megtalálható, a Master Meal Activity mégis lényegesen különbözik a konkurencia készítményeitől.

A MASTER MEAL:
o forrón fogyasztható étel
o szárnyas fehérjét tartalmaz
o optimális az aminosavak összetétele - dipeptideket tartalmaz
o magas l-arginin szintű
o 100%-ban zsírmentes
o 100%-ban mentes mesterséges adalékoktól
o kollagént tartalmaz
o két tradicionális, lengyel ízben kapható

dr inŕ17C. Mirosŕ142aw Pysz
Emberi Táplálkozás Tanszék
Krakkói Mezőgazdasági Egyetem
Megjelent: 517 alkalommal