2009. július 06., hétfő 23:47

Erőviszonyok alakulása a nemzetközi szövetségek között

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Legnagyobb és legerősebb szövetség véleményem szerint az I.F.B.B. volt.
Ma már azonban ez az elsősége messze nem ilyen egyértelmű. Sem az indulók létszámában, sem az indulók színvonalában.
A színvonal nagyjából kiegyenlített a szövetségek közt. Gondoljuk át, az I.F.B.B. abszolút Európa bajnoka az a Hrisztomír Hrisztov lett, akit La Llave Alex abszolút W.A.B.B.A. Európa bajnok Temesváron, a Szabadság Kupán megelőzött.
Nagyjából négy, hasonló erőt képviselő szövetség van. Az I.F.B.B., a W.A.B.B.A., a N.A.C., a N.A.B.B.A.

A W.A.B.B.A. főleg a latin régióban, és a Benelux államokban erős. Rendelkezik profi szekcióval is, bár ez még véleményem szerint nem elég erős.
A N.A.C. főleg a német nyelvterületen, Hollandiában, Franciaországban, Törökországban, Görögországban erős. Nagyon dinamikusan fejlődik, nagyon erős a szponzori háttere.
A versenyeik színvonala példaértékű.
A N.A.B.B.A. szintén régi, patinás szövetség. Most főleg a Szlovákiában, Csehországban erősödött sokat, főleg az I.F.B.B. rovására.
A versenyzőknek ma már van választási lehetősége, és élnek is vele. Erős mozgás figyelhető meg a versenyzők közt. Hosszú távon nyilván az a szövetség lesz a legsikeresebb, amelyik a kihívásokra a legjobb válaszokat adja.
Az egyszerre több szövetségnél való versenyzést tárgyéven belül egyedül az I.F.B.B. tiltja.
Az összes többi nem. Nyitottak a versenyzők fogadására.
Minden változik. Ami régen megfelelő volt, nem biztos, ma is az. Minden nap fel kell készülni az új kihívásokra. A szövetségeknek is. Mindnek.

Vida Zoltán
Megjelent: 225 alkalommal