2009. július 29., szerda 12:43

Se elnökségi, se közgyűlés?

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Nánási Balázs a közgyűlésen kritikát fogalmazott meg a szövetség működésével kapcsolatban.
Mivel érdemi változás nem történt, a klubok egyharmada kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását.
Azóta semmi nem történt. Illetve elnök úr felemelte a törvényesség pajzsát, mely szerint a leváltását kezdeményező klubok egy részének belépését az elnökségnek jóvá kell hagyni.
És bizonyos papírok szükségesek, hogy a közgyűlésen ezek a klubok törvényesen is szavazó képesek legyenek.
Az, hogy hat éven keresztül ezeket a papírokat senki nem kérte, és mégis minden közgyűlés érvényes volt, amelyen nem akarták leváltani, nem érdekes?
Akkor miért nem ragaszkodott a törvény betűihez? Jelenleg tehát a szövetségnek egyetlen törvényes tagja sincs, mivel az előző közgyűlésekre senki nem szerezte be ezeket, tehát így hat évre visszamenőleg minden választás érvénytelen volt.
A szövetség jogászának válasza, az már elévült. Illetőleg ajánlott levélben értesít minden klubot, milyen papírok szükségesek, hogy törvényesen is szavazó képesek legyenek. Ez sem történt meg.
Illetőleg ilyen esetben 30 napon belül össze kéne hívni az elnökséget, hogy döntsön az új tagok felvételéről, kitűzze a tisztújító közgyűlés időpontját, értesítse a tagokat a történtekről, ajánlott levélben. Meglepő, de ez sem történt meg.
Tehát hivatalosan, ügyvéd által fogjuk ezeket a kérdéseket a szövetség jogászának feltenni.
Hátha történik valami, és kapunk egy kielégítő választ.
Nekünk olyan elnök kell, aki a szövetségi oktatást a szövetség keretein belül szervezi meg, nem alakít rá egy saját kft-ét, aki a szövetségi weboldalt nem a saját nevén védeti le, és sorolhatnám.
Jelenleg három elnök jelölt van. Nagyra becsült jelenlegi elnökünk, Nánási Balázs, a bíró bizottság elnöke, és Leányfalvi Ferenc.
Elnök úr esélye az lehet, ha a két tábort összeugrassza. Valamelyik indulónak pozíciót ajánl, ha őt támogatja, ha az első szavazási fordulóban kiesik. Meg fogja próbálni. Szepesi régen bedőlt ennek, és mi történt vele? Ezen kell gondolkodni.
És lesznek utópisztikus jelöltek. Média sztárok, gazdag vállalkozók, akik önzetlenül milliókat fognak behozni, persze leírni nem hajlandók, és ezt kérni eleve tiszteletlenség.
Kit érdekel egy olyan foci csapat, amiben vannak eredményes játékosok, de képtelen csapatként működni? Anyagilag veszteséges, és a meccsein üresek a lelátók?
Előbb ezt kell rendbe tenni, és utána lehet nézegetni külsős jelöltet. De akkor már nem is kell nézegetni, jelentkezik magától.
Vagyis szerintem a munkát senki nem fogja helyettünk elvégezni. Nekünk kell.

Vida Zoltán
Megjelent: 207 alkalommal