2011. augusztus 19., péntek 12:36

Egy legenda rövid portréja: az örökifjú Steer József

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Bibliai értelmezésben a 7-es, szent számnak minősül.
Ebből következően a 77 űbereli a hetet?
Logikázhatunk, filózhatunk rajta, de ami Steer Józsi sportkollégánkat illeti, aki idén április 28-án lépett a bűvös 77-ik életévébe, számtalan jó tulajdonság elmondható, de az, hogy szent lenne aligha.
Még így a misztikus számok éveinek bűvöletében sem veti meg a jó bort, és persze a szép nemet még kevésbé.
Nagy nőcsábász hírében áll ám az"öreg".

Nem kegyelmez annak a hölgynek, aki egyszer az ágyába pottyan (saját elmondása alapján)!
De épp ettől maradt örök ifjú!
Ám életvitele nyilván nem korlátozódik a cefre és a nők köré.
Tisztelet vendégként rendszeresen látogatja a Vida Fitnesst, és bizony nem vall szégyent sem a súlyzók előtt, sem az ifjú titánok körében.
Heti négy alkalommal nyüstöli a gépeket, és legalább annyiszor a nőket, azokat persze nem a Vida Fitnessben.
Elmondása szerint sokat köszönhet Vida Zolinak azon túlmenően, hogy tiszteletbeli tag a teremben, de a néhai Dr. Langermann Péternek, és Cziráki Ferencnek is hálával tartózik.

De röviden ki is Steer József a versenyző?
Budapesten látta meg a napvilágot 1934-ben, ám valamilyen rejtélyes adminisztrációs malőr következtében 1935-ben lett nyilvántartva.
Ki hinné,hogy ilyen elírás is előfordulhat egy születési adatban?
Sokszoros erőemelő Nemzeti Bajnok, Európa Bajnok a Masters kategóriában, Világbajnok ezüstérmes, és többszörös helyezett a világversenyeken.

No de mások is büszkélkedhetnek hasonló eredményekkel, címekkel, jegyezhetnénk meg némi rosszmájú malíciával.
Azzal viszont, hogy 66 évesen még aktív versenyző volt, hogy 62 évesen guggolta élete csúcsát (282,5 kg), hogy számtalan önkormányzati kitüntetésben részesült, már kevesebben henceghetünk.
A csúcs guggolás mellé jött egy 150 kg-os nyomás, valamint a 270 kg-os felhúzással abszolút magyar csúcsot állított fel a kategóriájában.

Minden elismerés ellenére fájó, hogy az a szövetség amelyiknek számtalan dicsőséget hozott a konyhára, 77-ik születésnapja alkalmából nem emlékezett meg róla a honlapján, vagy valamelyik fórumon, de még csak meg sem keresték, fel sem hívták, hogy elismerésük jeléül boldog születésnapot kívánjanak neki.
Olybá tűnik, helyenként csak addig van emberi értéke egy sportolónak, amíg a küzdőtéren verejtékezik, de ha már visszavonult, nem mindenki emlékszik meg dicső múltjáról.
Mi ne tegyük ezt az örök ifjú "veteránnal", hiszen Steer Józsi egy elismerő néma fejbiccentést sportolóként, és emberként egyaránt megérdemel.
"múmia"
Megjelent: 1629 alkalommal