2012. január 24., kedd 22:29

14 év után újra feltűnt az üstökös: Karakó Andi comeback-je

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Alig akad testépítő körökben olyan sportoló és szakember (Vida Zoli kivételével), aki emlékezne az 1998-as Felnőtt Magyar Bajnokság női testépítés 52 kg alatti kategória szőke anonim amazonjára, aki a Lőrinczi Sportcsarnokban a semmiből bukkant elő, és könyörtelen csapást mért ellenfeleire. A favoritok is az ezüstéremért vívtak nagy csatát, mert az ismeretlen hölgyet még csak megszorongatni sem tudták.
Jött, látott, győzött!
Aztán Karakó Andi, akár egy száguldó üstökös úgy, ahogy felbukkant, el is tűnt a feledés szürke homályában.
Külföldi munkát vállalt a jobb megélhetés reményében, három munkahelyen is dolgozott, de ma, 45 évesen szíve visszahúzta abba a világba, amelyben állítása szerint élete legszebb perceit élte át.
Amolyan nosztalgia visszatérés ez, de a rideg súlyzók csörömpölő miliője, melegséget áraszt, egy keserédes emlékekkel túlcsordult sportember, vágyaktól megtépázott lelkében.
Közben szinten tartás jelleggel edzegetett, kijárogatott futni, de '98 óta verseny közelében sem járt. Most jutott el arra a pontra, amikor úgy érzi, hogy még egyszer nekifeszül a nagy feladatnak, a 14 évi össze-vissza "zabálásnak" véget vet, eldobja a koporsószeget (cigit), és aláveti magát a Krisztusi kálváriának.

Andiban akaraterőben, kitartásban nincs hiány, ha kell akár sivatagi életmódot is hajlandó bevállalni, ha célja úgy kívánja.
A róla készült képek is azt illusztrálják, hogy a nagyon hétköznapi életmód figyelembevételével, nem indul rossz alapokról.
Nos, akinek van rálátása, az könnyen érzékelheti, ha erről a szintről véresen komoly robotolással belevág, bizony sok ellenfélnek megkeserítheti az életét.

Hátizmait, akár csak vállait, nagyon meg kell dolgozni, ami talán egyik gyenge pontja a győri exbajnok hölgynek, és karizmait is fel kell hozni a kívánt szintre.
Hasa már most tagolt, combjai fejlettek, de talán a vádlija a legerősebb testrésze.
Feneke, ahogy az egy nőtől elvárható kerek, persze azon is van mit korrigálni, de kellő munkával, és megfelelő táplálkozással biztosra vehető, hogy sokat alakul még a nagy csaták napjáig. Tervezett versenyei: Bodysport Kupa, amennyiben sikerül kvalifikálnia magát az NAC VB, WBPF EB-és Világkupa, és ami menet közben még adódik.
Ennek megfelelően időzítjük a felkészülési stratégiát, és majd meglátjuk mit sikerül alkotni a tettek mezején.
Célkitűzése; a becsületes helytállás!
Amennyiben sikerül egykori versenyformáját felidézni, már most megprognosztizálom, hogy Karakó Andival számolni kell a csatamezőn.

"múmia"
Megjelent: 830 alkalommal