2012. február 23., csütörtök 22:38

Szigeti Ferenc, a légiós testépítő elkezdte az alapozást

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Légiós testépítő, akinek átlőtték a fejét -Szigeti Ferenc alapozásba kezdett, úgy döntött, felkészül a tavaszi szezonra.
Morbid ilyet írni egy sportolóról, de sajnos ez a tényállás, sőt ami igazán morbid, hogy amíg a francia légióban szolgált, Szigeti Fecónak a haja szála sem görbült meg, pedig megjárta a Balkán háború poklát, sőt Afrikába is kivezényelték a polgárháborúk frontvonalaiba.
Aztán 2007-ben miután leszerelt ( Franciaországban telepedett le), civilként egy barátja védelmére sietett, akit egy éjszakai bár előtt megtámadtak.
Az irgalmas szamaritánusként segítségre siető Fecó látta az akciófilmbe illő offenzíva kárát, amikor a támadó stukkert rántott és gondolkodás nélkül meghúzta a ravaszt.

A fegyver elsült, a golyó áthatolt az állkapcsán, és csak a Gondviselésnek és a csodának köszönhette, hogy a golyó egyik hiányzó foga helyén távozott a másik oldalon, ugyanis a megállapítás szerint amennyiben a foga nem hiányzik, a becsapódott lövedék nem viszi át az állkapcsát, a fog vissza veri a golyót, azonnal szétrobban a feje.
Lám mire jó egy hiányzó fog!
Egy a ki tudja hány milliárdhoz esély, hogy ez így történjék?!
Talán valaki odafent mégis szereti sportbarátunkat.

Az eset után Fecó tíz napot töltött az intenzíven, utána fél évig ülve aludt.
Azóta jobboldalon az álla el van zsibbadva, és az ízeket sem érzi ezen az oldalán.
Három évig kezelték, a légiós testépítő felépült, és miután az elmúlt év őszén csak azért utazott haza Franciaországból, hogy a Pilis Kupán felmérje magát egy felkészülést követően, úgy döntött, hogy idén kőkeményen felkészül a tavaszi versenyidényre.
Testsúlya jelenleg 105 kiló, masszív és elszánt. (Állítása szerint két éve még több mint 130kg-ot nyomott pacalban!).
Vállai kerekek, karizmainak átmérője megfelel a magasságának, mellizmai is tömöttek. Hátszélessége alakul, de combméretein kell még korrigálni.

Bevallása szerint 12 éve nem hasazott, ezért hasfalát egy légiós elszántságával kell bombáznia.
Az itthon, azaz Győrben töltött két hetes edzőtáborozáson, külön figyelmet szentelünk ennek a testrészének.
Versenysúlyát nagyjából 95 kg körül látjuk megfelelőnek.
Fecó egyébként a '90-es évek elején már versenyzett vidékbajnokságokon, helyi versenyeken, és 2002 tavaszán indult a MOM parkban rendezett IFBB Magyar Kupán a 90 kg-os kategóriában, amelyen harmadikként zárta a versenyt. (A magyar testépítés egyik nagy legendája Vékony Zoltán nyerte a kategóriát!).
Most a 42 éves veterán újratöltve, nekifeszül egy másfajta, sokkal humánusabb csatározásnak, mint amilyet a légióban végzett.
Ezúttal nem ellenséggel, csupán ellenfelekkel néz farkasszemet, és nem a harcmezőn, hanem a színpad reflektorfényeiben.
Tervezett versenyei: Bodysort Kupa, WBPF OB, és ha sikerül kvalifikálnia, a Temesvári EB, és ami menet közben még adódik.
Szeretne minél tisztességesebb eredményeket elérni, de tudja, hogy messze nem ő lesz a favorit az említett versenyeken.
Szigeti Ferenc sporttársunk mindenképpen győztesen hagyja el a "csatateret", hiszen ahonnan ő visszatért és lelkierőt merített a sport halhatatlan elixírjéből, felér egy emberfeletti diadallal.

"múmia"
Megjelent: 1210 alkalommal