2012. április 04., szerda 12:03

A Long R3 IGF 1

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Az IGF-ről már írunk korábbi cikkeinkben, most következő „változata” a Long R3 IGF-1 nevet viseli.
Az utóbbi évtizedekben az IGF-1 igen népszerű kutatási téma, hiszen számos betegségben szerepe lehet, továbbá betegségek kezelésében, és nem utolsó sorban a teljesítmény fokozó hatásában óriási potenciál lehet.
Mint majd látni fogjuk, azonban számos kedvező hatása mellet komoly mellékhatási is lehetnek és használata sem túl egyszerű.
A Long R3 IGF-1 egy 83 aminosavból álló un. IGF-1 analóg (ez azt jelenti, hogy a Long R3 IGF-1 az IGF-1-hez hasonlóan működik a szervezetben).
Az aminosav szekvenciában 3. arginint glutaminsavra cserélték ezért R3 továbbá 13 aminosavat hozzá kapcsoltak az N terminuluson, ezért long.
Az említett szerkezeti változtatásokkal a Long R3 IGF-1 biológiai aktivitását növelni tudták.

Mint már említettük az IGF-1 el korábbi cikkünk már foglakozott itt csak az általános hatásait részletezzük.
Főbb hatásai közé tartozik, hogy fokozza az izomsejtekben a fehérje szintézist, ennek előfeltétele a fokozott aminosav és glükóz áramlás a sejtbe.
Az IGF fokozza mind az aminosavak, mind a cukor beáramlását is, így igen erős anabolikus anyag.
Az utóbbi években számos kutatási eredményt publikáltak az IGF-ről, az bizonyosnak látszik, hogy az izom szöveteken erős „építő” hatása van.
Az izomsejtekről azt hitték sokáig, hogy egy bizonyos kor után képtelenek osztódni, növekedésük csak a keresztmetszet változással tudnak.

Az IGF hatására azonban úgy tűnik új sejtek is tudnak képződni, ez hatalmas lehetőségekkel kecsegtet.
Meg kell említeni azonban, hogy nem minden szervre ismertek pontosan a hosszú távú hatásai.
A rosszindulatú daganatok kockázata megnő továbbá szív- és simaizom (belek és egyéb szervek falát alkotó izomféleség) megnagyobbodik, ami komoly kockázattal jár.
Használói Long R3 IGF-1-et 60 mcg-120 mcg között injektálják naponta maximum 40-50 napig. 100 mcg+ adagok már hányingert, fejfájást és hirtelen vércukorszint esést tudnak produkálni.
A Long R3 IGF-1 általában liofilizált por formájában forgalmazzák, melyet érdemes ecetsavas bázisban oldani használat előtt.
Az ecetsav segít meghosszabbítani a Long R3 IGF-1 élettartamát.
Ajánlatos a Long R3 IGF-1-et először 500 mM-os ecetsavban oldani legalább 100 µg/ml koncentrációban, majd ezt hígítani steril vagy bacteriosztatikus vízzel.
Az ecetsavas beoldásnál az ecetsavsugarát nem jó direkt a porra irányítani, hanem inkább a fiola falára permetezve lassan beoldani finom mozdulatokkal körözve, nem szerencsés erősen rázatni ezt a molekulát.
A liofilizált Long R3 IGF-1 szobahőmérsékleten körülbelül 3 hétig stabil, hosszú eltárolás esetén szárazon -18 fok alatt érdemes tárolni.
Beoldva az oldatot 4 fokon célszerű tárolni és 2-7 napon belül felhasználni!
Mit láthatjuk a Long R3 IGF-1 használata némi előképzettséggel jár, továbbá igen körülményes is tekintve, hogy a -18 fokos hűtést nem mindenki tudja megoldani.
Az IGF-1-ben óriási potenciál van, ha az izomszövet teljesítményének fokozását nézzünk, ám soha ne feledkezzünk meg a mellékhatásokról sem, melyek legalább olyan komolyak tudnak lenni mint a szerben rejlő lehetőségek.
Megjelent: 4171 alkalommal