2014. december 06., szombat 20:59

Mitől lesz ma ismert, és elismert egy testépítő?

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Régen ez teljesen egyértelmű volt, a színpadi teljesítmény alapján.
A versenyeken mutatott forma, a minél több versenyen való indulás, a versenyeken elért eredmények, automatikusan ismertté, és elismertté tette a testépítőket.
És mi a helyzet ma?
Ma ez nem ennyire egyértelmű.
Az internet korában nem mindig a sportteljesítmény a mérvadó, hanem az, mivel tudja magára felhívni a figyelmet, mennyit van jelen az interneten, mennyire tudja érdekessé tenni a saját személyét, akár a magánéletét, az átlagemberek számára.
Ebbe sok minden beletartozik, az öltözködés, a frizura, viselkedési formák-mind olyan dolgok, amelyeknek nincs köze a sportteljesítményhez.
Hogy ez jó vagy rossz, azon lehet vitatkozni, minden esetre ez egy tény.
Végül lehet jó is, és lehet rossz is.
Attól függ, mi az, amit kisugároz.
Sajnos ebben a sportban van jó néhány eltorzult személyiség, hatalmas egóval, teljesen én központú felfogással, ami lehet, hogy néhány elvakult testépítőnek szimpatikus, az átlagembernek azonban már kevésbé.
Nekem a sportteljesítmény alapú elismertség szimpatikusabb, szerencsére erre is van példa bőven, gondoljunk csak Molnár Péterre, Dudás Ádámra, Major Zsoltra, Nagy Leventére.

Egytől egyig nagyszerű sportemberek, és példaértékű személyiségek.

A mostani testépítők igen gyakran utánoznak viselkedési formákat, sajnos olyanokat is, amiről észre sem veszik, milyen rosszul áll.
Ha már az utánzásnál tartunk, akkor a fent említett sportolókat lenne érdemes utánozni, minden téren.
Eredmények, és viselkedés tekintetében egyaránt.
Vida Zoltán
Megjelent: 2912 alkalommal