2015. augusztus 08., szombat 16:11

Felkészülés az őszi idényre: Palecian Judit

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Dőreség lenne határozottan kijelenteni, hogy Judit címvédésre készül, hiszen az ellenfelek is ezt teszik, tehát számolni kell velük.
Közbeszólhat egy kellemetlen sérülés a felkészülés során, a döntnökök szubjektivitásával is számolni kell, és más tényezők is befolyásolhatják a versenyzés sikerét vagy kudarcát.
Az viszont vitathatatlan, hogy Judit a címvédés szellemében készül, azaz a tőle megszokott alázattal és szívóssággal, de hogy ez mire lesz elég, az egy másik kérdés.

Akik már részt vettek, vagy láttak NAC világversenyt, tisztában vannak vele, hogy egy ilyen szinten a dobogó bármelyik fokára állni maga a dicsőség, de még a döntőbe jutás is tiszteletre méltó eredmény.
Augusztus még a –minőségi!- tömegnövelés hónapja, de szeptembertől fokozatosan a formázó időszak /szeparálás/ következik, majd az izommetszettségre és a finom szálkásításra váltunk.

Ha számításaink szerint sikerül a formaidőzítés, Judit minimum az elmúlt év fazonjával léphet színpadra a csúcsversenyeken.
Jelenlegi testsúlya 57 kg, maximum még egy kilót tervezünk rápakolni, mindezt csakis minőségben.

Utána még mindig bő három hónap áll a rendelkezésre hogy 51 kg körüli csúcsformát hozzon a NAC Univerzumon.
Judit versenysúlya nem haladhatja meg az 51 és fél kilót a Figure kategóriában /a magasságához viszonyítva/és ez majdnem egy kilóval lenne több mint az elmúlt évi testsúlya ami egy 158 cm magas lánynál látványos lehet.

Mi semmiképpen sem akarunk abba a hibába esni, hogy a mérlegelésnél 1-2 kilót kelljen még legyötörnie magáról, de még egy dekát se!
Az ezzel járó stressz, idegeskedés nagyon rányomja a bélyegét a versenyző lelki és idegállapotára ami a végelszámolásnál jelentkezhet.

A versenyfelkészülés amúgy is emberfeletti megpróbáltatásai mellé egyetlen versenyzőnek sem hiányzik a felesleges lelki gyötrelem.
Kritikus testrészén, a lábán, főleg a combhajlítóján és vádliján is sikerült javítani, ezeket a testrészeket többször és keményebben megdolgozzuk mint felsőtestének izmait amelyekkel sosem volt gondja Juditnak.

Kerek a válla, széles hátizmai impozáns látványt nyújtanak, karfeszítői és hajlítói egy férfi atletikuséval vetekednek.
A tápkiegekkel nem kell spórolnia hála a www. protein-nutristore.eu támogatásának Gajda Zoltán jóvoltából.
A BCAA, glutamin, vitaminok, ásványi anyagok, bőven rendelkezésére állnak, és Judit habitusát ismerve gránitkemény munkával, tisztelettel és alázattal igyekszik meghálálni a vele való törődést.
A nagy versenyek közeledtével Vida Zoltánnal konzultálunk szakmai kérdésekben, hogy közösen megtaláljuk annak lehetőségét, hogyan lehetne a legcsiszoltabb formát elővarázsolni Judit alakjából, amely reméljük ezúttal is a dobogó legfelső fokára repíti a többszörös világbajnokot.

“múmia”
Megjelent: 1554 alkalommal