2015. november 21., szombat 17:48

Horváth Norbert tíz nappal az NAC Universum előtt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Norbi rengeteget fejlődött az itt töltött fél év alatt.
Hosszú út áll mögötte, az ismeretlenségből fel hozta magát a hazai élvonalba.
Az előkészületi versenyeken döntős, és dobogós helyezéseket ért el, ami nagyon jó eredménynek mondható, de a legnagyobb megmérettetés még hátra van.

Norbinak 10 napja van az NAC Universumig, ahol a 175 cm feletti atletic kategóriában indul.
Ebben a kategóriában az arányosság, és a kidolgozottság a fő szempont, ezt figyelembe véve Norbinak még bőven száradnia kell, jelen állapotában a kidolgozása maximum középszerű lenne a kategóriában.

A hátra lévő idő nem sok, de ha meghúzza, elég lehet a borotva éles fizikum eléréséhez.
Norbi 183 cm, így maximum 87 kg lehet, jelenleg viszont még 91 kg, tehát 4-5 kilót mindenképpen fogynia kell, ha atletic kategóriában akar versenyezni.

Mindenképp ott kéne indulnia, a nyílt testépítésben jelen állapotában teljesen esélytelen lenne, tehát be kell fogynia, bármilyen nehéz is.
Norbi szemmel láthatóan élesedett az utolsó kontrol óta, de ez még mindig nem elég, ennél sokkal több kell, ha a döntő közelébe szeretne kerülni.

A combhajlító, a farizom, a hát, és a combfeszítő is messze van még a kategória elitjétől.
Első sorban ezekre kell koncentráljon, de ha a többi izomcsoport is javul, az sem baj, de a többi izomcsoport szerencsére nincs messze a kategória elitjétől.

Norbi pózolását próbáltam csiszolni, tükör előtt, tét nélkül már egész jó, de nagy kérdés, mi marad meg ebből éles helyzetben, tükör nélkül a színpadon.
Egy ilyen nagy versenyen nem csak fizikálisan, de mentálisan is toppon kell lenni, népes és kiegyensúlyozott lesz a mezőny, minimális különbségek fognak dönteni.
Remélem, Norbi meghúzza az utolsó 10 napot, és minden téren képes lesz majd a maximumot nyújtani, mikor kell.
Vida Zoltán
Megjelent: 1235 alkalommal