×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 937

2016. január 28., csütörtök 19:12

Fitt anyuka verseny a Bodysport Kupán

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

ELSŐ FITNESS MODELL ANYUKA VERSENY MAGYARORSZÁGON!
Egy verseny a sportos édesanyáknak, akik szeretnék megmutatni, hogy a fitt életmód édesanyaként is lehetséges!
Kik indulhatnak?
Minden olyan édesanya, aki még SOSEM állt fitness színpadon, nem hivatalos fitness versenyző, vagy fitness versenyen nem szerepelt az első 6 helyezésben.
A verseny kizárólag amatőr sportoló anyukáknak szól, akik egyetlen egyszer szeretnének önmaguknak és a környezetüknek bizonyítani.
Nyílt, szövetségtől független, szabadidős verseny, klubból vagy egyéni indulóként lehet indulni.A verseny időpontja
2016. május 7. Bodysport Kupa

A versenyen való indulás feltételei
A versenynevezéskor a gyermek születési anyakönyvi kivonatával kell igazolni az édesanyaságot.
A versenyre való jelentkezésnél kormeghatározás nincs, hiszen bármilyen életkorban lehetsz fitt és sportos.
Magassági kategória sem lesz, vagyis minden versenyző egyszerre megy majd fel a színpadra.
Nevezés a versenyre
Előnevezés nincs!
A helyszínen tudsz majd nevezni a verseny reggelén.
A nevezési díj 5.000,-.
A Fitness Modell Anyuka versenykategória elvárásai
A bírók a csinos, fitt kinézetedet fogják értékelni, a test arányait, az izmok feszességét, arányát, vagyis az elbírálási szempontok a fitness modell kategóriával megegyeznek. Viszont nem kell annyira izmosnak, zsírtalannak lenned, inkább egy csinos, sportos strandfazon az elvárási szint.

A Fitness Modell Anyuka verseny kapcsán azonban azt is érdemes tudnod, hogy nem csak az étkezés, a sport, az alakformálás, illetve az akarati tényezők számítanak bele a versenyzés eredményességébe. Sajnos, ahogy a „hagyományos” fitness modell kategóriákban, itt is befolyásoló tényező azok a genetikai adottságok, amin nem lehet változtatni sem a táplálkozással, sem az edzéssel, és a táplálék kiegészítők sem segítenek. Ez pedig a csontozati adottságok, a váll-derék-csípő aránya, az izmok eredési-tapadási helyei, vagy a kötőszöveti feszesség. Kellő kitartással, tudatos táplálkozással, hatékony edzésmódszerrel minden máson tudsz alakítani és formálni.

A verseny értékelésénél a színpadi mozgásodat, a megjelenésedet, a kisugárzásodat is figyelik és értékelik a bírók, így a helyezésedbe ez is beleszámít.
A színpadi mozgásnál elsősorban a könnyed, természetes, magabiztos mozgásra törekedj, kerüld a túlzott pózolást, a kihívó viselkedést, mert az lepontozásra kerül!
A Fitness Modell Anyuka versenyruházata
A versenyruházat kapcsán már biztosan nézegetted a fitness modellek csillogó, parányi bikinijét. A Fitness Modell Anyuka versenyére ilyen költséges (több tízezer forint) fürdőruhára nem lesz szükséged, egyszerű, díszítésmentes bikiniben is felállhatsz a színpadra, hozzá egy magas sarkú szandál is kiválóan megfelel.
Természetesen, ha szeretnél egy kis flittert, követ rávarrni, akkor nem tilos, de a versenyruházatnál a díszítés nem számít bele az értékelésedbe!
A versenycipő a hagyományos szandál, vagy alkalmi cipő lehet, a túlzott platform, „üvegcipő” viselete szintén nem jelent előnyt.
A verseny menete

A verseny napján a reggeli órákban, a helyszínen kell majd regisztrálnod. Ne feledd, hogy a gyermeked születési anyakönyvi kivonatával igazolod a jogosultságot, hogy indulhatsz a Fitness Modell Anyuka versenyen!
A regisztráció után a többi versenyzővel együtt lesz még időd a haj, smink elrendezésére, javítására. Tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor mindenki nagyon izgatott, nagy a zsibongás az öltözőkben, így célszerű félkész-vagy kész hajjal és sminkkel érkezned a versenyre. Így már csak a javítgatással kell foglalkoznod, ami a lámpaláz mellett pont elég izgalmat fog okozni.
A Fitness Modell Anyuka versenykategória alapállásai a fitness modell kategória alapállásaival megegyeznek, a négy alapállásban szemből, mindkét oldalról és hátulról kell megmutatni a versenyzőknek magukat a bíróknak. A szemből alapállásnál a könnyített, terpeszállásos beállást gyakorold.
A Fitness Modell Anyukák együtt, egyszerre mennek fel a színpadra, ahol a színpad hátterében kell megállni.
Ezek után a bírók rajtszám szerint, ötösével hívják előre a versenyzőket, és a színpad előterében kell a 4 alapfordulatot elvégeznetek.
Miután minden versenyző megmutatta magát az ötös csoportban, ezután a bírói összevetések következnek, azaz a megadott bíró maga elé kéri az általa meghatározott rajtszámú versenyzőket, és újra be kell majd mutatnod a 4 alapállást.
Addig a többi versenyző a színpad hátterében csinosan mosolyogva, kicsit pózolva áll. Amikor a bírók befejezték az értékelést, akkor a versenyzők levonulnak a színpadról, és majd az eredményhirdetésre jönnek újra vissza.
Nem is annyira bonyolult igaz?
A Fitness Modell Anyuka verseny díjazása
A kategória minden résztvevő Emléklapot kap.
Az I.-III. helyezett a győzteseknek járó kupa, érem és oklevél mellé értékes, igazi sportos Anyukáknak való prémium kategóriás Peak étrend kiegészítő csomagot, a Peakshop jóvoltából.

Ha úgy érzed, hogy egyedül nehezen megy a felkészülés, akkor még mindig van lehetőséged arra, hogy segítsek Neked, keress meg minél előbb a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mélcímen!
Ha az edzéssel, a diétával boldogulsz egyedül is, de a színpadi mozgásban érzed szükségét annak, hogy profi szakember segítsen, akkor is tudok Neked segíteni! A Fitness Modell Anyuka leendő versenyzőinek néhány hétvége alatt megtanítom azt, hogy miként mozogjanak úgy a színpadon, hogy magabiztosak, csinosak, igazi Fitness Modell Anyukák lehessenek!

Megjelent: 2458 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. február 22., hétfő 20:48