2016. július 02., szombat 08:27

Krypta Trófea 2016, és ami mögötte van

Írta:  Lakatos Mihály
Értékelés:
(0 szavazat)

„És leülvén Jézus a templomperselynek átellenében, nézi vala, hogy a sokaság miként vet pénzt a perselybe.

Sok gazdag pedig sokat vet vala abba.

És egy szegény özvegyasszony is oda jövén, két fillért, azaz egy negyed pénzt vett bele.

Akkor előszólítván tanítványait, monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony többet vetett, hogy nem mind a többi, a kik a perselybe vetettek vala.

Mert azok mindnyájan az ő fölöslegükből vetének; ez pedig az ő szegénységéből, a mije csak volt, mind beleveté, az ő egész vagyonát.”
Márk 12:41-44

Minden, amit össze tudunk kalapolni, szétosztjuk a versenyzők között.

Az eklézsia lehet sovány, de a szándék nem az.

Egy alacsony költségvetésű, kis kaliberű verseny, mely nem kötelez semmire és nem ígér semmit, nem fenyeget eltiltással, versenyből való kizárással és nincsenek elvárásai, csupán a résztvevőket várja tárt karokkal eljönni!

Teszi a dolgát, ahogy a versenyzők is teszik a magukét.

Kapui minden versenyezni vágyó sportoló előtt nyitva állnak, ezért bárki zavartalanul beléphet rajtuk, nyitott kapukat pedig értelmetlen döngetni.

A versenyzők fizikai, idegi és lelki állapotának figyelembe vételével - hiszen tudjuk, hogy kizsigerelt állapotban érkeznek a csatatérre -  letettük a nagy esküt, hogy „könyörtelenül” dinamikusak leszünk, értelmetlen és felesleges időhúzásokba nem megyünk bele.

 

Egy versenyzőnek összességében 15-20 percnél tovább nincs mit keresnie a „kínpadon”!

Többnyire sikerült tartanunk az időt, sőt azoknál a kategóriáknál ahol kevesebb induló nevezett a megszokottnál, sikerült lerövidítenünk a színpadon való tartózkodási időt.

Június 19-én Gönyűn, a Széchenyi István Általános iskola sporttermében került megrendezésre a Krypta Trófea elnevezésű, szövetségektől független, nemzetközi fitnesz és testépítő nyílt szabadidős verseny, amelyen bármelyik szövetség versenyzői benevezhettek minden kötelezettség nélkül.

 Három országból –Románia, Szerbia, Magyarország- negyven feletti létszám nevezett be az ötödik Krypta Trófea versenyen (Gönyűn először került megrendezésre, reményeink szerint nem utoljára!), de ez a létszám az évek során gyarapodhat.

Első alkalommal mindössze 16 sportoló indult, és 2016-ban ezt sikerült a háromszorosára növelni.

Túl a biztató létszámon elmondhatjuk, hogy minőségében is sikerült egy elfogadható nemzetközi testépítő-fitnesz versenyt szerveznünk, komoly sportmúlttal rendelkező sportolók léptek reflektorfénybe a gönyűi sportcsarnokban.

Suba Krisztina, Pápai Renáta, Bencze Ágnes, Magos István, Liszka Péter (59!), Lénárd Lajos…csak néhány név, amelyeknek rezonanciája a nemzetközi testépítés-fitnesz porondon is ismerősen cseng.

De a zsűri asztalnál vagy a színpadon szervezői szerepkörben is megfordultak néhányan a műfaj világbajnok érmesei közül –Palecián Judit nyolcszoros fitnesz, kétszeres professzionális ökölvívó világbajnok, Bogáti Árpád testépítő világbajnok, Jenei István világbajnoki ezüstérmes testépítő, vagy a már említett Liszka Péter világbajnok aki életének hatodik évtizede küszöbén is megmutatta sportolói virtusait a színpadon Masters (Mester) kategóriában amelyben 40 év feletti versenyzők vehetnek részt-.

Tíz kategóriában ( öt női, öt férfi) mérették meg magukat a versenyzők, amelynek eredményei a következőképpen alakultak:

DYVA(35 év feletti modell és sportmodell hölgyek nevezhettek):

Első helyen végzett a nagy visszatérő debreceni bajnok hölgy Suba Krisztina, aki öt évet volt távol a versenyzéstől, második lett és ezzel ezüstérmet vihetett haza Tóth Anita, míg harmadik helyen a mosonmagyaróvári Pocahontas becenevet viselő fekete hajú amazon, Bencze Ágnes végzett.

MASTERS TESTÉPÍTÉS (40 év feletti férfi kategória):

Aranyérem Lénárd Lajos többszörös nemzeti és nemzetközi bajnok, ezüstérem Liszka Péter világbajnok, testépítő legenda aki a Vajdaságból (Szerbia) érkezett Gönyűre, a bronzérem Magos István többszörös magyar bajnok Európa bajnoki bronzérmes.

FÉRFI SPORTMODEL (modell alkatú férfi kategória): Itt a testalkat mellett az arcot, a színpadi megjelenést is értékelte a zsűri.

Amolyan divatmagazin karakterű sportolók kategóriája.

Első helyen végzett Sipos Tamás többszörös magyar bajnok, Európa és világbajnoki helyezett, második helyezett és ezzel ezüstérmes a győri Ravasz Dávid, aki élete első megmérettetésén lépett színpadra június 19-én.

FITNESS FORMA:

Ebben a kategóriában izmosabb, szálkásabb hölgyek vehetnek részt mint a fitness- vagy sportmodellesek mezőnyében, de akik még bőven a nőiesség határain belül mozognak.

Itt Pápai Renáta diadalmaskodott, aki a felkészülés alatt önmagával szembeni könyörtelen edzés és diéta módszerei miatt a „Brutália” művésznevet kapta.

Renáta minden tekintetben méltó a kegyetlen névre.

Második helyen az a Nievel Szandra végzett, aki életében először lépett színpadra a fitnesz műfajban, míg a bronzérmet az 51 éves öt gyermekes édesanya Herczog Erzsébet vihette haza.

Az ATLETIC kategóriában a testépítőknél kisebb, de kidolgozott, mélyen metszett, száraz, erezett izomzattal rendelkező atléták indulhatnak.

Klasszikus testépítésnek is nevezik. Lénárd Lajos a Masters győztes épp ilyen genetikai adottságokkal megáldott versenyző, így ő emelhette magasba a győzelmi trófeát.

A második helyet Sipos Csaba csípte el, míg Szerbiából érkezett sportoló barátunk Forcek Attila a bronzérmet szerezte meg.

NŐI SPORT MODEL:

A fitnesz modellnél valamivel erősebb, de a fitnesz formánál kevésbé izmos hölgyeket felvonultató kategória, Felszínes izom szeparáció, enyhén tagolt izomzat, kockás has, de nem erezett hasfallal rendelkező sportolók részesülnek előnyben.

Suba Krisztina épp ennek a kategóriának a legékesebb példája, tehát megérdemelten zsákolta be az aranyat.

Második helyen az a Tóth Anita végzett, aki a Dyva kategóriában is a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott.

A szegedi Seress Katalin pedig a bronzérmet vihette haza.

NŐI MODEL -165 cm: Ezt a kategóriát az ideális női alkat megtestesítőjének illusztrálása céljából hozták létre.

Fitt, kellemes megjelenésű, kevésbé izmos, de sportos szép alkatú, bájos arcú hölgyek neveznek. A felsorolt kritériumok figyelembevételével, a döntnökök Kozma Katának ítélték oda az aranyérmet.

Az ezüstöt Ujhelyi Judit kapta, míg a debreceni Kecskés Melinda a bronzérmet hódította el.

NŐI MODEL +165 cm:

A magas hölgyek is felkészülten érkeztek Gönyűre ezen a napon.

Két Cutler Fitnesz amazon csapott össze a győzelemért.

A Móvár Cutlerből érkezett Bencze Ágnes alias Pocahontas és a Cutler Győr újonnan felfedezett nagy reménysége Prókai Eszter.

Alaposan feladták a leckét a zsűrinek, és csak külön összevetés után született meg a végeredmény.

Kiélezett csatában végül Bencze Ágnes vitte el a pálmát, talán nagyobb színpadi rutinjának köszönhetően.

Mindenesetre a 24 éves Eszter előtt is nagy jövő áll, amennyiben ugyanilyen lelkiismeretesen folytatja a felkészülést.

Ebben a kategóriában harmadik helyen a Fit World versenyzője Balogh Renáta végzett.

TESTÉPÍTÉS -85kg kategóriában a Vida Fitness atlétája Balogh Sándor végzett az élen, őt követte Ilie Alin aki Romániából , pontosan Bukarestből érkezett hozzánk.

A kategória harmadik helyezettje pedig a szintén román Florut Alexandru lett ezen a napon, aki Bukovina csodálatos tájegységein született.

TESTÉPÍTÉS +85kg:

A nagyok csatáját óriási küzdelem végén a 100 kg-os Tukora B. Csaba nyerte megelőzve Vörös Balázst aki alig volt felette a 85 kg-nak, de hihetetlen arányos izomzattal rendelkezik.

Bronzérmet nyert a román „nehézfiúˇ Stirbu Emilian.

Neki talán kissé többet időt kellett volna fordítania a formába hozásra.

ABSZOLÚT GYŐZTESEK: Nők: Pápai „ BRUTÁLIA” Renáta;

Férfiak: Lénárd Lajos.

 

Összességében színvonalas versenyt sikerült tető alá hoznunk a 3200 fős Duna parti községben.

A helyi önkormányzat közreműködésével ez az irányelv folytatódik a jövőben is, annyi különbséggel, hogy lehetőleg még nagyobb versenyzői és nézőközönségi létszámot sikerül a kikötői településre csábítanunk.

Köszönjük az önkormányzat hathatós segítségét és reméljük, hogy közös szervezésünk hosszú távon fog működni.

„múmia”

Megjelent: 6556 alkalommal