2017. április 27., csütörtök 10:38

Frey Classic 2017, ahogy én láttam

Írta:  vida zoltán
Értékelés:
(0 szavazat)

Az idei Frey Classic színvonala minden eddiginél magasabb volt, a versenyzők színvonalát, és a számát tekintve egyaránt.

A testépítő kategóriában minden induló rendelkezett világbajnoki helyezéssel, és legalább 10-en voltak világbajnokok valamilyen nemzetközi szövetségnél.

A lányok mezőnye is rettenetesen nehéz volt, erős mezőny gyűlt össze.

A férfiaknál engedtek indulni egy volt IFBB profit, ami szerintem nem túl jó ötlet, de a verseny színvonalát kétségtelenül emelte.

Ez szerintem tendencia lesz, a profi kártyával rendelkező, de abból semmit nem profitáló IFBB profik szerintem sorra megjelennek majd az NAC pénzdíjas versenyein.

 

Ami van bőven, szinte 3 hetente rendeznek egy magas díjazású versenyt az idényben.

A következő IFBB világbajnok, aki várható az NAC versenyein, az Thomas Scheu, aki jelen volt a versenyen, és a hírek szerint az NAC Universumon már indulni fog.

A verseny színvonala, szervezettsége a szokásos német precizitással zajlott, nem volt homokszem a fogaskerekek közt, minden pontosan, és gördülékenyen ment.

A magyar versenyzők most is remekül szerepeltek, a lányoknál az első 10-ből 5 magyar volt, a férfiaknál pedig 3 versenyzőnk jutott be az első 10-be.

A mezőnyt figyelembe véve ez nagyon jó eredménynek mondható.

A pontozás nem volt hibátlan, de a hibák tűréshatáron belül maradtak, bár aki nem az őt megillető helyre került, nyilván másként látja.

A versenyzőink szerintem mind becsületesen felkészültek, jó formában voltak, az esetleges hibák kiértékelése nem az én feladatom, tehát erre nem is vállalkozom.

A végeredményekkel kapcsolatban azonban teszek néhány óvatos észrevételt.

A női kategóriában minden magyar lánynak be kellett volna jutni az első 10-be, és az első 7-ből hatnak magyarnak kellett volna lennie, szerintem.

Persze értem én, hogy máshonnan is jöttek, de ez nem vigasztalja azt, aki nem a helyére kerül.

A férfiaknál Nagy Levente helyezése számomra érthetetlen, minimum az első 10-ben lett volna a helye.

A pontozásban új szisztémát alkalmaztak, a bírói kihívások alapján, akik a legtöbb kihívást kapták, azokat vették ki az első 5-be, majd az első 10-be.

Ezzel az a bajom, hogy nem lehetett összevetni az 5-ös csoport végén végző versenyzőt a következő blokban kihívott legjobb versenyzőkkel, vagyis a második kihívásban szereplő versenyző már a legjobb esetben is csak 6. lehetett.

Rendben van, hogy az 5-ös blokkok a legtöbb kihívás alapján alakultak ki, de ilyen erős mezőnyben, ilyen kis különbségeknél többen is tévedhetnek, megérte volna a végén összevetni a 4-5-6-7 versenyzőt, és a 8-9-10-11 helyezett versenyzőt is.

Rettenetes hibák nem történtek, amit a helyezéseknél hibának véltem, azt fent leírtam.

Amit eddig nemzetközi versenyeken tapasztaltam, az alapján változatlan az a véleményem, az NAC szövetségnél a legtisztább a bíráskodás, állítom ezt a fent leírtak ellenére is.

Mindig lehetne picit jobban csinálni, a fenti kritikám erre irányult, nem a bíró társaim munkáját akartam pocskondiázni, spontán tettem egy észrevételt.

Minden magyar versenyzőnek gratulálok, sok sikert kívánok a további versenyekhez!

Vida Zoltán

Megjelent: 2571 alkalommal