2017. május 12., péntek 08:20

Bodysport Kupa, ahogy én láttam

Írta:  vida zoltán
Értékelés:
(0 szavazat)

A tavaszi Bodysport Kupát új helyszínen, új informatikai háttérrel rendeztük meg, ami jó döntésnek bizonyult, de ezt a verseny előtt még nem tudhattuk, mi tagadás, volt bennünk némi félelem, de sok munkával, odafigyeléssel végül minden sikerült.

Budapesten belül maradtunk, ami kimondottan jót tett a nézőszámnak, szerintem ebben a tekintetben bizonyosan tovább léptünk.

A versenyzők számát tekintve stagnálás volt megfigyelhető, nagyjából annyian voltunk, mint az őszi versenyen.

 

A színvonal nagyon erős volt, főleg a modell, sportmodell, mens physic, atletic, és az anyuka kategóriákban.

Testépítésben kevés versenyző indult, de akik indultak, azok legalább magas szinten felkészültek, nem volt félig felkészült versenyző.

A bíráskodásnál voltak hibák, de véleményem szerint a tűréshatáron belül, ezt annak ellenére írom, hogy voltak eredmények, amiket másként láttam.

Nagy fájdalom számomra a testépítő kategóriák elnéptelenedése, pedig a díjazást első sorban ezekre a kategóriákra csoportosítottam, lévén itt a legnehezebb helytállni, és ez követeli a legtöbb áldozatot.

A lehetőségeinkhez mért magas díjazás ellenére sem volt népes a testépítők mezőnye, az első helyezetteket a junior kategóriát kivéve a többi induló nem tudta megszorítani.

A többi, fent jelölt kategóriában azonban nagyon erős volt a mezőny, igazi küzdelem zajlott a színpadon, a bíráknak nagyon oda kellett figyelni, annyira egységes volt a mezőny.

Ezt figyelembe véve, talán el kéne gondolkodnunk az eddiginél arányosabb díjazáson, hiszen a győzteseket mindig a mezőnyhöz képest tudjuk viszonyítani, és ebből a szempontból a testépítők mezőnye nem volt túl erős, a győztesek simán hozták a kategóriájukat.

A verseny pár apró hibától eltekintve gördülékenyen zajlott, kevés volt az üresjárat, ahhoz képest, hogy 29 kategóriában avattunk bajnokot, relatív időben végeztünk.

Köszönet a munkatársaimnak, Molnár Miklósnak, Palatinusz Tündének, Puszta Richárdnak, Berkes Balázsnak a segítségért.

Köszönet az egész bírói karnak, a technikusnak a maratoni hosszúságú munkáért, ezt senki sem a pénzért vállalta, hanem sportszeretetből, amit nagyon értékelek.

És végül köszönet a szponzorainknak, akik támogatták a versenyt, nélkülük nem tudtunk volna ilyen színvonalas versenyt létrehozni.

Vida Zoltán

Megjelent: 2705 alkalommal