2018. május 16., szerda 18:38

Bodysport Kupa 2018.05.06. Budapest, ahogy én láttam

Írta:  vida zoltán
Értékelés:
(0 szavazat)

Szokásos értékelésem a Bodysport Kupáról.
Minden verseny kicsit más, és így mások a tanulságok is.
Ez a mostani Bodysport Kupára is igaz.
A versenyzők létszáma, és minősége egyaránt magas volt, a versenyzők sok kategóriában komoly fejtörést okoztak a bíróknak.
Idén új lebonyolítási rendszert próbáltunk bevezetni, ami részben bevált, az irány jó, de egyértelműen tökéletesíteni kell.
A lényege az volt, a versenyzőknek ne kelljen várniuk az eredményre, az elődöntő után egyből eredmény hirdetés következett.
A gondolat jó, de még csiszolni kell, hogy tökéletes legyen.
Idén próbáltunk új, fiatal bíróknak is több lehetőséget adni, ezért volt több csere a bírói panelben.
Azt, hogy a rutinos bíróink mire képesek, azt tudjuk, a vizsgával rendelkező, de éles helyzetben még keveset próbált bíróink teljesítményét még nem volt alkalmunk tesztelni, viszonylag keveset pontoztak.
Ezen most változtattunk, és el kell ismernem, a fiatal bírók jól teljesítettek, éles helyzetben is.
Vagyis a versenyzők, és a bírók közt is van utánpótlás, szerencsére.


Külön köszönet a bíróknak, és a színpadi műsorvezetőnek, Eszteró Zsoltnak, ember feletti munkát végeztek, 12 órán keresztül feszített figyelemmel dolgoztak, mindenki igyekezett hiba nélkül tenni a dolgát.
A létszám igen magas volt, 230 versenyző indult a 30 kategóriában.
A Tehetség Kutató Kupán, és a Fitnesz Anyuka kategóriákban volt különösen magas a létszám.
A kvalifikációs versenyen a színvonal magasabb volt, de az indulók létszáma kisebb.
Sajnos a kvalifikációs versenyen nem indultak el más szövetségek felé elkötelezett versenyzők, megfigyelhető némi klikkesedés ezen a téren, pedig a verseny nyílt, mi nem rekesztünk ki senkit.
Megfigyelhető volt az is, hogy a bikini modell, sport modell kategóriák minősége, és létszáma óriásit fejlődött, ami köszönhető az új, tehetséges fiatal edzők színre lépésének.
A felkészítők edzők közt megjelent egy harmadik, nagyon tehetséges és eredményes vonal, akik remekül felkészült versenyzőket hoztak.
Harmadik vonal alatt nem a képességet, hanem az életkort értem, magam és Lakatos Misi vagyunk életkor szerint az első vonal, Kokovai Andor, Palatinus Tünde, Német Eszti, Kristó Endre a második, Kökény Béla, Salamon Dia tartoznak a harmadik vonalhoz.
A fiatal edzők remek munkát végeztek, versenyzőik több kategóriában domináltak, gratulálok a teljesítményükhöz, remélem, nem unnak rá a feladatra, ami valljuk meg, nem mindig hálás.
A testépítő mezőny nem volt túl népes, de legalább a színvonalra nem lehetett panasz, egy kategóriában sem láttam formán kívüli versenyzőt.
Meglévő támogatóink bizalma szerencsére továbbra is töretlen, amit külön szeretnék megköszönni.
Köszönet azoknak, akik a háttérből bármit hozzátettek a verseny sikerért, bár ők nem állnak rivalda fényben, de nélkülük nem lenne verseny, fontos munkát végeztek.
Köszönet közvetlen munkatársaimnak, Molnár Miklósnak, Huszár Ernőnek, Palatinusz Tündének, úgy érzem, remek csapatot alkotunk, egymás iránti bizalmunk töretlen.
Mindig szeretnénk többet, jobbat nyújtani, úgy érzem, sikerült is, ami pedig nem sikerült, azt ősszel igyekszünk kijavítani.
Ősszel folytatjuk.
Vida Zoltán

Megjelent: 2220 alkalommal