2009. január 05., hétfő 11:25

A doppingolásról....

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Örök téma a dopping használata a versenysportban.
Angel Heredia, mexicoi kémikus lebukása után elmondta a véleményét erről a kérdésről.
Őt is akkor érte el a nagy igaz mondás, miután lebukott, véleményem szerint lebukása előtt saját állításait a végsőkig tagadta volna.
És akkor lássuk hogy látja mexicoi barátunk ezt a kérdést, miután a cellában megvilágosodott.
Az utóbbi évek esetei után senkinek nem lehetnek túlzott illúziói az élsport tisztaságával kapcsolatban, de még így megdöbbentőek voltak Angel Herediának, a sportvilág egyik legfelkapottabb doppingdílerének állításai.

Az FBI által augusztusban lekapcsolt mexikói kémikus a Der Spiegelnek adott interjújában azt fejtegette, hogy a magasabb szinteken gyakorlatilag mindenki doppingol, a személyre szabott doppingszerek pedig kimutathatatlanok.
"Az olimpia száz méteres döntőjében nyolcból nyolc futó nyolc be lesz doppingolva. Ezt persze bizonyítani nem lehet. Mégis kétséget kizáróan így van. A 10,0 és a 9,7 másodperc között a dopping a különbség (...) A sport minden szintjén doppingolnak, csak a dopping minősége különbözik. A szegények egyszerű szteroidokat vesznek, és reménykednek, hogy nem ellenőrzik őket. Ha a sztárok közé tartozol, havi ötvenezer dollárt keresel, ehhez jönnek még a fellépő pénzzek, a cipőszerződések. Befektetsz százezer dollárt, és én építek neked egy kimutathatatlan dizájnerszert" - mondta Heredia, aki saját adatai szerint 41 atlétát - köztük Marion Jonest, Tim Montgomeryt, Justin Gatlitn - látott el doppinggal, de rajtuk kívül bokszolók, focisták és sífutók is voltak az ügyfelei között.
"Az atlétika, az úszás, a sífutás, a kerékpár menthetetlen. A golf? Az sem tiszta. Foci? Focisták jönnek hozzám, és mondják, hogy vonaltól vonalig kell rohangálniuk anélkül, hogy elfáradnának, háromnaponta pedig játszaniuk. A kosarasok zsírégetőket szednek, amfetamint, efedrint. Baseball? Haha. Szteroid az előkészületeknél, amfetamin a meccsen. Még az íjászok is szednek nyugtatókat, hogy a karjuk ne remegjen. Mindenki doppingol."
Íme az állítás. Vagyis az, hogy ki megy át a teszten nem tisztasági, hanem pénz kérdés?
Múmia
Megjelent: 820 alkalommal