2009. május 11., hétfő 07:19

Mentális tréning a dopping helyett?

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Már megint az a fránya dopping!?
Kommentár nélkül közlünk egy internet portálon megjelent cikket a már lerágott csontnak hitt dopping aggodalmakról, új módszerekről.
Dopping? Lassan a múlté... Új módszerek a versenyeredmények javítására?
Egyre több sportoló (köztük Világ és Európa-bajnokok ) fedezik fel maguknak azt a régen ismert tényt, hogy bár szinte minden élsportban tobzódik a dopping, csak az él vele, akinek fontosabb a győzelem, mint a saját élete.
Az olimpiákat elnézve sajnos arra kell rádöbbennünk, hogy a lelki-szegénységnek ez a mércéje nem kevés "nagyságot" érint. Még az a tény sem igen tántorítja el őket, hogy a lebukás veszélye óriási.
Elgondolkodtató, hogy többnyire nem (vagy egyáltalán nem) azok a sportolók buknak le dopping miatt, akik egyébként híresek arról, hogy odafigyelnek a táplálkozásukra, egészségükre (nem kizárólag az erőnlétükre!!!), a lelki jóllétükre, családjukra, modern szóval környezettudatosak.
Nem kevés olimpiai és világbajnok vegetáriánus vagy vegán (aki a nevekre kíváncsi, megtalálja végeláthatatlan felsorolásukat az interneten. Még súlyemelőket is találunk köztük.)
Ők, illetve azok, akik a tudatosság és az életszeretet egy magasabb fokán próbálkoznak, a dopping egy másik módját választják.
Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a dopping többnyire nem a testre, hanem az elmére hat. Márpedig ősidők óta tudják, tudjuk, hogy milyen módszerekkel lehet az elmére sokkal jobban hatni, mint akár a dopping.
A mentális edzés, a jóga, illetve modern korunkban ezeket lassan felváltja az agykontroll, a rejki, és pár éve megjött" a kineziológia illetve a principy zivota, más néven az Élet Alapelvei, hogy csak néhányat említsünk.

Ez utóbbi két módszer aránylag egy tőről fakad. A principy még újabb és kevésbé ismert, mint a kineziológia de elképesztő erővel és hatással bír. A kineziológia és a principy egyaránt hasznára válhat a sportolóknak.
Ezeket használja Melanie McQuaid, Conrad Stoltz, Xterra világbajnokok, de Erdélyi Eszter, Magyarország Xterra Európa-bajnoka is ezekkel gyógyulgatott Dél-Afrikában, természetesen nem sarlatánok kezei között, hanem orvos-természetgyógyászok vezetésével.
Egyre több sportoló ébred rá, hogy egyetlen versenyeredmény sem veheti fel a versenyt azzal a ténnyel, hogy az életét egyéb területeken milyen minőségben éli.
És ezek azok a területek (család, párkapcsolat, munka, életcél, világnézet, barátok, stb) ahol a legtöbb félelemmel, nyomással, szorongással találkozunk, és amelyek meghatározóak a versenyeredményeket tekintve is.
Ezeken tud nagyon nagy hatásfokkal javítani a tudatos ember dopping szere: a principy, a kineziológia, a mentális edzések, a jóga és más meditációs rendszerek.
Minden sportolónak ajánljuk, aki nem csak eredményekre, hanem elégedett, boldogabb életre vágyik.

A módszerről bővebben: www.principi.hu

múmia
Megjelent: 2285 alkalommal