2010. szeptember 03., péntek 16:22

A deca-durabolin

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A „Deka” az egyik legjobban elterjedt szteroid a testépítők körében.
A szer igen régóta megtalálható a feketepiacon, ebből adódóan a hamisítványok igen gyakoriak (jobb megfogalmazás, ha azt mondjuk: ritka az eredeti).
Használói jelentős erő és izomtömeg gyarapodásról számolnak be.
Ebben a cikkünkben az említett szteroidot ismertetjük.
A Deca-Durabolin tulajdonképpen az Organon cég által termelt Nandrolone (19-nortesztoszteron) Dekanoát injekció „márkanave”.

A nandrolonra jellemző, hogy használata során nincsenek erős ösztogén és androgén hatások.
Ebből adódóan az aromatizációs képessége is csupán csak 20%-a a tesztoszteronnak.
A nandrolon jó minőségű izomtömeg gyarapodást eredményez, hatására fokozódik a nitrogén visszatartás és fokozódik a fehérjeszintézis.
Valószínűleg a kedvező a kedvező anabolikus tulajdonságok főként a non-Androén receptorhoz kötött hatásaival magyarázhatóak, ám a kúrák alkalmával használt mennyiségek (200mg-1000mg) androgén hatása is igen jelentős.
A nandrolont leggyakrabban decanoát észterhez kötött formában találjuk meg.
Ez a szteránváz 17. szénatomjához kötött 10 szénatomos észterlánc, ami segít a nandrolone aktivitási szintjét fenntartani.
A nandrolone viszonylag hosszú aktivitási idővel rendelkezik, ami körülbelül 15 nap.
A plazma szint is 10 napig relatíve stabilnak mondható.
Itt érdemes még megemlíteni, hogy a nandrolone esetében (és egyéb olajos injekciók esetében is) a farizomba adott injekció egyenletesebb vérszintet biztosít, mint a deltába adott.
A nandrolone igen kedvelt szer, mert az erős androgén szteroidokhoz képest „biztonságosnak” mondható. HIV+ betegeken végzett vizsgálatok során 200mg-600mg nandrolonet kaptak a betegek, és nem mutatkozott számottevő negatív változás sem a HDL-LDL arány, sem az összkoleszterin tekintetében (az inzulin érzékenység sem csökkent).
Hatására javulnak az immunfunkciók és segíthet izületi problémák esetében is.
Természetesen a nandrolone használat veszélyeket is rejt magában.
Sok atléta vízvisszatartásról számol be (igaz ez nagyban függ a használt mennyiségektől), ami megnöveli a szív terhelését és a vérnyomást is.
Másik igen kellemetlen mellékhatás a nandrolone herékre kifejtett hatása.
A nandrolone származékok a progesztinekkel „rokon vegyületek”, körülbelül 20% a kötődési képessége a progeszteron receptorhoz.
Ez azt jelenti, hogy már 100mg nandrolone is szinte teljesen leállítja a saját tesztoszteron termelést.
A fent említetek miatt, mindig érdemes valamilyen tesztoszteronnal kombinálni (androgén hatás „pótlása”). A nandrolone használat után mindig gondolni kell gonád funkciók visszaállítására (HCG, tamoxifen).
Mint minden doppingszernek, a nandrolonenak is megvannak a veszélyei, ezért használjuk kellő körültekintéssel.
Megjelent: 10135 alkalommal