2011. június 17., péntek 22:55

A tékozló fiú visszatér

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

"Oby" néhány évvel ezelőtt már megmutatta oroszlánkarmait,hogy bizony ellenfeleinek számolniuk kell vele,és nem tekinthetik statisztának egy szereposztásban. Nyert már Herkules Trófeát Nagyváradon, Napoka Kupát Kolozsváron, ahol az abszolút győzelmet is bekasznizta, és sorolhatnánk múltbeli diadalait, de az igazi áttörést múlt hétvégén a Budaörsön megrendezett WBPF Európa Bajnokságon sikerült végrehajtania. A vele készült rövid interjút ezúttal a Bodysport olvasóival is megosztjuk.

Közel három éves kihagyás után, mint a Phőnix madár ki hamvaiból kelt életre,Te is úgy tértél vissza a reflektor fénybe. Mi volt távolmaradásod oka?
Van úgy, hogy eltűnők, de mindig készülök. A távolmaradás oka a tömegnövelés gondolata volt, és ez a gondolat meg is valósult.

Megítélésed szerint megérte a hosszú kihagyás?
Igen. Mentálisan sokat fejlődtem a sportirányában és az élet más területein. Ennek a sportnak jellemformáló hatása van és tulajdonképpen már 15 éves korom óta része ez a sport az életemnek.

Visszatérésed siker koronázta,hiszen eredményes idényt tudhatsz magad mögött. Felsorolnád a tavaszi idényben elért eredményeid?

  • 2011.05.21. Abpf. Bécs -80kg 2.hely
  • 2011.05.22. Szuperkupa Hajdúnánás -172 cm 3. hely
  • 2011.05.28. Wbpf.Eb kvalifikáció Makó -70kg 1. hely
  • 2011.06.12. Wbpf.Eb.Budaörs -70kg 1. hely

 

Hogyan tovább?Folytatod a tömeg növelést,, és kihagyod az őszi idényt,vagy hellyel-közzel megtartod a formád,és ha már lendületet vettél ősszel is berobbansz?
Tömegnövelés következik. A jövő tavaszi szezonban próbálom majd megidézni a berobbanást. Szeretnék egy kategóriával feljebb lépni a Wbpf-nél. Kb. 78-79kg-os versenysúllyal.

Támogatók,szponzorok tekintetében,hogy állsz?
Köztudott,hogy a testépítés nem tartózik az elismert sportágak közé, sőt a társadalom úgymond elítél bennünket,felfújt izomagyú lelketlen pojácáknak titulálnak. Ebből a megfontolásból a média sem fogad igazán kegyeibe, így a támogatók sem tolonganak az ajtó előtt. Sajnos jobbára önerőből készülünk a versenyekre, ez alól én sem vagyok kivétel. Szüleim támogatásán kívül egyelőre máshonnan nem érkezik a segítség.

Milyen érzés Európa bajnoknak lenni?
Felemelő érzés, megérte! Ezt a sportot nem lehet félszívvel csinálni!

Környezeted;családod,barátaid,ellenségeid /ha van?/ hogyan fogadták ezt a -valljuk meg-váratlan eredményt? Kitörő örömmel,vagy ki így,úgy ki közömbösen?
Pozitív volt a fogadtatás. Megpróbálom magam pozitív emberekkel körül venni, akik előre visznek, és nem hátráltatnak.

Megosztanád a titkot,milyen módszerrel készültél a nagy csatára?
Saját elgondolásból álltam neki ennek a versenyfelkészülésnek, 10 hónappal ezelőtt, majd Vincze Tomi  (aki a pesti Testnevelési Egyetem tanulója) segítségével, újfajta edzésmódszerekkel egészítettük ki a tréningeket, és hoztuk összhangba az izomzatot, majd a Makói Wbpf. Eb kvalifikációján találkoztam Varga Attilával, akinek a segítségével az Eb előtti 2 hétben a diéta szigorításával és háromnapos osztott edzésciklus segítségével alakult ki a végső forma. Külön köszönet Lakatos Misinek, aki felfedezte bennem a versenyszellemet még 2007-ben,és jó alapokkal indított el az úton.

Végül mit üzensz ifjú társaidnak,és a Bodysport olvasóinak?
Ha megvan a cél, akkor a hozzávezető út is adva lesz - csak végig kell járni. Bízhat, akárki benned, vagy akárki hátráltathat, hisz a lényeg csak annyi; hogy ismerd meg Önmagad, és bízzál az elképzeléseidben. Ha ismered magad, és fel tudod térképezni az erősségeidet, a hibáidat, akkor tudsz megfelelő célt választani az élet különböző területein, és akkor sikeres életet élhetsz. Tehát kívánom az olvasóknak, hogy éljenek sikeres életet, és ismerjék meg önmagukat.

Kívánom,hogy jövőben is folytatódjon diadal meneted,és nem csak Európa,hanem a világ is térdre rogyjon előtted.
A Bodysport munkatársai nevében is köszönöm,hogy készséggel válaszoltál kérdéseimre.

"múmia"

Megjelent: 453 alkalommal