2012. március 20., kedd 10:53

Peptid hormonok: a hexarelin

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző típusú és hatásmechanizmusú peptid hormonok a teljesítmény fokozásban-gyógyászatban.
Valószínűleg a jövőben az ilyen típusú szerek térhódítása még kifejezettebb lesz, tekintve, hogy a peptidek hallatlan változatos vegyületcsoportot alkotnak és ebből adódóan néhányuk, hatással lehet az emberi szervezet működésére.
Soron következő peptidünk a Hexarelin.
A Hexarelin egy szintetikus 6 aminosavból álló peptid (neve is a hexa, görögül hat szóból ered, tudományos neve: L-Histidyl-2-methyl-D-tryptophyl-L-alanyl-L-tryptophyl-D-phenylalanyl-L-lysinamide).

Hatására elméletileg emelkedik a növekedési hormon kibocsátás az agyalapi mirigyben.
A megnövekedett növekedés hormon szint pedig izom tömeggyarapodást és zsírbontást fog eredményezni.
A Hexarelin nagyon hasonlít a már előző cikkekben tárgyalt GHRP-6 és GHRP-2 peptidekhez un. GHRP analóg.
Számos cikk jelent már meg, mely a Hexarelin hatásival foglakozik.
Leírt hatások közé tartozik a : izom tömeg és erő növekedés, idegsejt protekció, izületi sérülések gyorsult regenerációja, és a jobb sebgyógyulás.
Ezek a hatások igen figyelemreméltónak tűnnek, ám ne felejtsük el, hogy a vizsgálatok többségét kistestű rágcsálókon végezték, és a mellékhatásokat nem igazán térképezték még fel, a klinikai gyakorlatban még szinte egyiket sem alkalmazzák.
Érdekességképpen még meg lehet említeni, hogy Locatelli és munkatársai a Hexarelin szív-és keringési rendszerre kifejtett pozitív hatását is leírja.
Az underground irodalom 2mcg/tskg mennyiséget javasol, az e fölötti mennyiségek már nem növelik jelentősen a GH szintet beszámolók szerint.
Az alkalmazási időt 4-16 hétben jelölik meg, tekintve, hogy a receptorok ez idő után már érzéketlenné válhatnak a szerre.
Hatásai a GH-n keresztül közvetve érvényesülnek, és mellékhatásai a GHRP-ékhez hasonlóak, itt is tapasztalható a gyorsult gyomor- és bélürítés és a fokozott étvágy.
Aki a Hexarelin használatán gondolkozik, mindig vegye figyelembe, hogy a vegyületet csupán pár éve ismerik, így hosszútávú hatásai nem ismertek, mi több a tapasztalt fiziológiás változások hatásmechanizmusa sem teljesen tisztázott.
Ezek a tények mindenképpen óvatosságra intenek.
Megjelent: 3729 alkalommal