2012. május 29., kedd 11:36

Peptid hormonok: az ipamorelin

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A többi peptid hormonhoz hasonlóan ez a szer is a növekedési hormon szintézist fokozza az agyalapi mirigyben, melynek hatására izomtömeg növekedésre számíthatunk fokozott zsírbontás mellett. Az Ipamorelin szintén GHRP analóg, egy szintetikus 5 aminosavból álló peptid (Aib-His-D-2-Nal-D-Phe-Lys-NH2).
Egyes kutatások szerint a GHRP-6-hoz hasonló növekedési hormon elválasztást eredményez, viszont az ajánlott egyszeri dózis (100mcg vagy 1mcg/tskg) fölött sem befolyásolja a kortizol és prolaktin termelődését.

Diétához is hatásosan alkalmazható, mivel a használata során nem jelentkezik a többi GHRP-hez hasonló megnövekedett étvágy.
Alkalmazása egyszerűbb, itt nem fontos tartani a 100 mcg-os adagolást, mert a receptorok nagyobb dózis esetén sem válnak érzéketlenné.
Akár 200-300 mcg-ot is használhatunk egyszerre, naponta 2-3-szor.
Először érdemes kisebb adagokkal kezdeni, majd folyamatosan növelhetjük az adagolást.
A használók beszámolói alapján az edzés előtt 30-40 perccel beadott ipamorelin segítségével erőnövekedés és fokozott regeneráció tapasztalható.
Fokozatosan szabadul fel, ezáltal nem okoz akkora GH csúcsot, mint a GHRP-6.
Ennek eredményeképpen sokkal természetesebb és hosszan tartó hatásra számíthatunk.

Sermorelinnel illetve CJC-1295-tel kombinálva szinergikus hatást érhetünk el, ugyanis a nagyobb GHRH csúcs hatására sokkal erősebb somatostatin gátlást érhetünk el, ezáltal erősebb GH felszabadulásra számíthatunk.

A tesztalanyoknál dózisfüggő izomnövekedést tapasztaltak.
Fokozott adagolás esetén nagyobb volt az izomtömeg növekedés mértéke, viszont az IGF-1 szintek nem változtak.
A HGH-hoz hasonló mellékhatások ennél a vegyületnél nem jelentkeztek.
Megfigyelték az alanyok sípcsontjának sejtszámát, és az értékek nem mutattak szignifikáns növekedést.
Az ipamorelin tulajdonságainál fogva egy új vonala a növekedési hormon felszabadító peptideknek, hiszen a szükséges hatás mellett hosszan és biztonságosan alkalmazhatjuk meglehetősen kevés mellékhatással.
Megjelent: 4775 alkalommal