2014. január 18., szombat 20:08

Major Zsolt: hogyan tovább?

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Zsolti a Vida Fitnesz legeredményesebb versenyzője.
Háromszor nyert az N.A.C. Universumon, nyert N.A.C. Svájc Opent, kétszer volt első a Pro Nutrition Grand Prix-en, hogy csak a legjelentősebb eredményeit soroljam.
Most, a harmadik Universum címe megnyerése után azonban választás előtt áll.
Folytatja pályafutását klasszikus amatőrként, és felkészüljön az őszi idényre, megpróbálja begyűjteni 4. Universum címét, vagy pedig a tavaszi szezonra koncentráljon, a különböző nemzetközi szövetségek nagy pénzdíjas versenyeire.

A kérdés az, mi a fontosabb Zsolti számára, az amatőr címek halmozása, vagy a pénzkeresés, és a szélesebb körű nemzetközi elismerés.
Mind a két útnak megvannak a maga előnyei, a buktatói, és a szépségei.

Zsolti amatőr szinten már sokszor bizonyított, az abszolút kategóriás versenyeken azonban kisebb versenysúlya miatt gyakran hátrányba került.
Ma azonban már más a helyzet, Zsolti 93 kg volt az N.A.C. Universumon, és az abszolút versenyben is versenyképes volt a legjobbakkal.

Zsolti az Universum után hosszabb pihenőt tartott, készség szinten edzett, a komolyabb felkészülést február közepén kezdi.
Ennek ellenére remek formában van, nincs rajta felesleg, 93 kg a súlya, szinte versenyformában.

Február közepéig eldől, a tavaszi pénzdíjas versenyekre, vagy az őszi Universumra koncentrál.
Zsoltinak szerencsére a Power Track mellett vannak más szponzorai, akik elképzelhető, hogy az eddiginél nagyobb mértékben besegítenek Zsoltinak a felkészülésben.

Ha így lesz, akkor Zsolti szerintem a tavaszi idényt választja, hiszen már most több nemzetközi pénzdíjas versenyre hívták, ami végül annak a jele, számolnak vele a nemzetközi elitben.
Február elejére minden kiderül, addig pedig alapozás, edzés, pózolás gyakorlás a menetrend.

Zsolti mai pózolásához csatlakozott tanítványa, Kovács Tenzi, illetőleg Hízó Dia is, akik mind a ketten a tavaszi idényre készülnek.
Zsolti felkészülését végig kísérjük a bodysporton.
Vida Zoltán
Megjelent: 286 alkalommal