2014. február 22., szombat 21:59

Felkészülés a tavaszi idényre: Darók Patrik

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Patrik nagyjából egy éve került velem kapcsolatba, az interneten keresztül.
Fister Andrással együtt kerestek meg, csak később Patrik elmaradt, mert neki akkor még nem voltak versenyzői ambíciói.
Most azonban kacérkodik a versenyzés gondolatával, a Bodysport Tehetség Kutató Kupán lesz az ő fizikumának megfelelő kategória, a mens physique kategóriára gondolt, ebben a kategóriában szeretne bizonyítani.
Ebben a kategóriában a versenyzőnek nem lehet túl nagy az izomtömege, nem lehet túl szálkás, a hangsúly az arányokon, és a sportos fizikumon van.

Az atletic kategóriában is van egy magasság testsúly korlát, ott sem lehet a versenyzőnek túl nagy izomtömege, de atletic kategóriában az esetleges arány hibákat borotva éles definícióval lehet ellensúlyozni, a mens physique kategóriában azonban nem, a túl szálkás izomzat lepontozásra kerül.

Patrik 18 éves, 187 cm magas, jelenleg 97 kg.
Patrik 4 éve edz, de ebből két évet csak készség szinten, komolyabb célok nélkül.

Mikor elkezdett súlyzós edzéseket végezni, a testsúlya 60 kg volt, az óta 37 kg-ot szedett fel, ami egy ilyen fiatal embernél komoly eredmény.
Patrik a súlyzós edzés előtt 10 évig búvár úszó volt, így az alapok elég jók, erős a keringési rendszere, és laza az izomzata.
Patrik idén érettségizik, gyógytornász szeretne lenni, ezért nem biztos, hogy sikerül felkészülnie tavaszra, hiszen a felvételi nagyon komoly dolog.
Az őszi szezonban azonban mindenképpen indul, a Bodysport Tehetség Kutató Kupán, és a Superbodyn biztosan, a mens physique kategóriában.
Patrik felkészülését végig kísérjük a bodysporton.
Vida Zoltán
Megjelent: 1021 alkalommal