2014. november 14., péntek 10:27

Felkészülés az N.A.C. Universumra: Kohári Richárd

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Már csak bő két hét van hátra az N.A.C. Universumig.
A versenyzőimnek nagyon hosszúra nyúlt ez a verseny idény, szeptember közepe óta folyamatosan versenyeztek, 2-3 hetes kihagyásokkal.
Akik még versenyben vannak, azok egyértelműen az Universumra készültek, és a csúcsformát is ide próbáltuk időzíteni.
Ricsi is ide próbál csúcsformát hozni, ez a legfontosabb versenye.

Az idény elején úgy volt, kategóriát vált, és testépítésben indul, de az atletic kategória súlykorlát módosítása miatt végül úgy döntött, idén még az atletic kategóriában versenyez.
Ricsi jelenleg 93 kg, jó formában, a szénhidrátot csak a jövő héttől kezdi vissza venni, és próbálja magát begyömöszölni az előírt 85 kg alá.

Ricsi jövő hét végén nagyjából 88-89 kg lesz, szinte már verseny formában.
És akkor következik majd az utolsó 3-4 kg.

Ez lesz majd a legnehezebb, hiszen a fizikuma már 88 kg testsúllyal is szerintem kész lesz, az utolsó 3 kilót már kizárólag a kategória határ miatt kell lefaragni.
Ricsi tavaly 81.5 kg volt az Universumon, és harmadik lett, de érzésem szerint inkább második volt.

Most nehezebb lesz 3 kilóval, és kidolgozottabb, mint tavaly.

Ebből ki is derül, mit az, amit remélünk, az első hely megszerzése a cél, sőt az abszolút atletic bajnoki cím megszerzésében bízunk.

Jövő hét vége felé már a formának szinte teljesen készen kell lennie, csak a finom hangolás maradhat hátra, amire a maradék 4-5 nap elég lesz.
Ricsi nagyon sokat fejlődött ebben az évben, nagyon keményen megdolgozott a sikerért, remélem jól kijön neki a lépés, és a bírók is oda helyezik, amit érdemel.
Vida Zoltán
Megjelent: 281 alkalommal